neus details
neus details

‘Grap’ verandert leven van ruiter voorgoed

Nieuws

Een kwajongensstreek heeft het leven van de jonge moeder Lindsey Broomhead voorgoed veranderd, schrijft Horse and Country. Ze lijdt aan ernstig hersenletsel nadat een groep jongeren haar paard aanvielen waardoor ze eraf viel.


Lindsey kan niet meer lopen, praten, eten of drinken en ligt al sinds het ongeluk vorig jaar (17 mei) in het ziekenhuis. De 29 jaar oude vrouw was aan het rijden in Wickersley, South Yorkshire, toen een groep jongeren stenen begon te gooien naar haar paard Murphy. Het paard steigerde en draaide om, waardoor Lindsey van zijn rug viel.

Lindsey werd ter plaatse door hulpverleners behandeld, voordat ze naar het ziekenhuis werd gebracht. Uit een scan bleek dat ze een zware hersenschudding had en dat ze twee dagen later naar huis zou mogen. Ze werd echter weer opgenomen nadat ze klaagde over hoofdpijn.

De artsen kwamen er toen achter dat Lindsey een bloeding in haar hersenen had en dat er een operatie nodig was. In die operatie werd een deel van het cerebellum verwijderd, wat de motoriek aanstuurt en wat betekende dat ze nooit meer zou kunnen lopen. Ze kreeg vervolgens een hersenbloeding, waardoor ze niet meer kon slikken.

Lindsey eet nu door een sonde en communiceert door te typen op een iPad of alfabetbord. Volgens haar moeder Val kan ze haar kinderen, Kayden (9) en Corey (5) ten minste een knuffel geven. “Lindsey maakt kleine stapjes, maar ze zal nooit meer in staat zijn om goed te kunnen communiceren met haar kinderen”, vertelt ze aan de Daily Mail. “Dit alles is van haar ontnomen door een nutteloze en gevoelloze grap. Het is verwoestend voor ons allemaal en heeft onze levens voorgoed veranderd.”

Val heeft de voogdij gekregen over de kinderen van Lindsey.

Het paard Murphy wordt verzorgd door zijn stalbaas Sarah-Jane Binder-Swash, zij zegt dat hij altijd een ‘vriendelijke reus’ was. “We kunnen hem pas net weer mee naar buiten nemen, omdat hij nu iets minder springerig is”, vertelt Sarah aan Horse and Country. “Na het ongeluk schrok hij van elk geluid of wanneer er iets tegen zijn lijf kwam, zoals een bosje of tak.”

Ze gaat verder: “Hij vindt het nog steeds niet leuk om alleen naar buiten te gaan, maar hij wordt steeds stoerder en braver. Het is gewoon jammer dat Lindsey nooit meer kan rijden, ze genoot er zo van. Ze is zo’n lieve vrouw en inspiratiebron.”

Lindsey reed op de familieboerderij van Sarah-Jane toen het ongeluk plaatsvond. “Onze familie woont hier al sinds 1925 en we hebben nog nooit problemen gehad”.

Er loopt nog steeds een politieonderzoek, maar de betrokken jongeren zijn nog steeds niet gevonden. “De politie is briljant en zo hulpvol, maar deze mensen lopen nog steeds vrij rond en weten wat ze gedaan hebben”, zegt Val.

Kijk hier voor een foto van Lindsey. 

Bron: Horse and Country