Lindy en Brego
Lindy en Brego Foto: Privébezit

Lindy van Hoove: “Brego probeert altijd met je mee te denken”

Fun Opvallend

Hoewel Lindy van Hoove’s tienjarige Brego, die vernoemd is naar het paard uit The Lord of the Rings, niet per se de ideale bouw heeft om te springen en crossen, weerhoudt dat de combinatie er niet van om toch fanatiek deel te nemen aan wedstrijden. Nu weliswaar nog onofficieel, maar daar hoopt de amazone in de toekomst verandering in te brengen.

Zelf in de hand

Na Brego tweeënhalf jaar lang te hebben geleased van een handelaar, kocht Lindy de ruin anderhalve maand geleden over. “Het klikte tweeënhalf jaar geleden direct tussen Brego en mij. Ik heb hem al die tijd met veel plezier geleased, maar aangezien ik me niet meer zo prettig voelde op de stal waar hij destijds stond, besloot ik hem over te kopen en later ook te verhuizen. Het is toch wel fijn om alles zelf in de hand te hebben en je eigen keuzes te kunnen maken als het om de verzorging van je paard gaat”, vertelt ze. 


Foto: Privébezit

Sportieve koudbloed

Hoewel Brego niet per se gebouwd is om te springen, weerhoudt dat de combinatie er niet van om fanatiek bezig te zijn met de sport. “Brego was vroeger een manegepaard. Als ik daar nu aan terugdenk, realiseer ik mij hoe enorm hij vooruit is gegaan in de afgelopen jaren. Dressuur rijden is nooit echt mijn ding geweest, dus daar heb ik Brego ook nooit verder in opgeleid. Waar we wel fanatiek mee bezig zijn is buitenrijden, springen en crossen. Brego is van alle markten thuis en vindt alles leuk. Hij probeert altijd mee te denken en heeft echt een hart van goud.”


Foto: Privébezit

Plezier voorop

Nu de combinatie een aantal oefencrossen in de benen heeft, droomt Lindy er stiekem toch wel van om in de toekomst ook officiële crossen te gaan rijden. “Het lijkt me leuk om de dressuur wat meer op te pakken en ons op de officiële wedstrijdsport te gaan richten. Daar heb ik geen haast mee; we blijven gewoon doen wat we nu doen, want dit is waar we plezier uit halen!”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Afbeelding
Afbeelding