Afbeelding
Foto: Privébezit

Annelies Boonstra: “Het is leuk dat ik mijn passie voor paarden met mijn dochter kan delen”

Fun Recreatie Grondwerk

Hoewel Annelies Boonstra vier jaar geleden op zoek ging naar een bonte beleerde Tinker, kwam ze thuis met een zwarte onbeleerde Tinker. De combinatie richt zich voornamelijk op de westernsport, maar Annelies hoopt in de toekomst ook in het bos op pad te gaan. Helemaal nu haar tienjarige dochter en haar pony ook een toekomst vol buitenritten voor zich zien.

Familiepony

Toen het bij Annelies zo’n vier jaar geleden toch weer begon te kriebelen om te gaan rijden, besloot ze op zoek te gaan naar een familiepony. “We hadden destijds al een Shetlander, maar omdat ik graag weer wilde gaan rijden, besloten we op zoek te gaan naar een Tinker. Ik wilde eigenlijk een bonte die al zadelmak was, maar ik werd op slag verliefd op Shadow, een zwarte-grijze tweejarige”, lacht ze.

Stijgende lijn

Met het oog op de recreatie gingen Annelies en Shadow eerst met grondwerk aan de slag, om vervolgens ook het rijden onder het zadel op te pakken. “Hoewel we vorig jaar een flinke tegenslag hebben gehad door een ongelukje, lijken we nu gelukkig weer een stijgende lijn te pakken te hebben. Ik heb een fijn team van mensen om mij heen die mij helpen om Shadow zo gezond en fit mogelijk te krijgen én houden. Dat is mij heel veel waard.”


Foto: Privébezit

Recreatief 

De combinatie richt zicht voornamelijk op de westernsport en freestylen. “Deze manier van trainen past veel beter bij ons dan dressuur rijden. Shadow is heel nuchter, braaf en werkwillig, maar heeft ook een uitdagend en koppig randje. We vinden het leuk om op ons eigen tempo in de bak te trainen, maar ik hoop uiteindelijk ook lekker met hem de bossen in te gaan. Helemaal als mijn dochter en haar pony daar over een tijdje ook klaar voor zijn!”

Passie delen

Twee jaar geleden kocht Annelies namelijk een jonge Welsh x Haflinger-kruising voor haar dochter. “Met het idee dat ze samen kunnen opgroeien kocht ik twee jaar geleden een acht maanden oude merrie voor mijn toen nog achtjarige dochter. Ze zijn nu al lekker bezig met wandelen en borstelen om zo een fijne band op te bouwen.”

“Al het geld dat mijn dochter spaart, spaart ze voor haar pony, dus het is leuk dat ik deze passie met haar kan delen. Het lijkt me mooi om in de toekomst samen te kunnen genieten van buitenritten. Lekker op pad met z’n allen!”, sluit ze af. 


Foto: Privébezit

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Afbeelding
Afbeelding