Evy Hamers
Evy Hamers Foto: SSB Fotografie

Evy Hamers: “In al mijn paarden zie ik een stukje van mezelf terug”

Fun Coaching Horsemanship Mindful Equestrian Recreatie

Evy Hamers rijdt al paard sinds haar achtste en ontwikkelde op een jonge leeftijd een grote liefde voor Haflingers. Deze deelt ze tegenwoordig met anderen door begeleidde buitenritten te organiseren. 

Rica’s Trails

Op haar veertiende kreeg Evy haar eerste eigen paard, Rica. “Sindsdien is mijn liefde voor Haflingers alleen maar gegroeid. En zo ook mijn kudde”, lacht ze. “Inmiddels heb ik zeven eigen paarden en komt de achtste er binnenkort aan. Maar dat is natuurlijk geleidelijk gegaan.”

“In de loop der jaren kwam er een tweede paard bij, Maatsje, en volgde een derde paard, Whisper, die mij enorm heeft geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Dankzij haar bracht een vriendin mij op het idee om begeleidde buitenritten te organiseren. Hoe mooi is het om anderen ook te laten genieten van de rust en vrijheid die paarden ons kunnen bieden? Zo ontstond Rica’s Trails.”


Foto: Sophie Houben Hoofs & Paws phtography 

“Ze hebben ons veel te bieden”

Wat de amazone zo aanspreekt aan Haflingers? “Hun geweldige karakters. Ze zijn veelzijdig en werkwillig, maar ook gevoelig. In ieder paard zie ik een stukje van mezelf terug en als ik al mijn paarden samen heb, heb ik mezelf. Tijdens de buitenritten merkte ik dat er steeds meer mensen waren die behoefte hadden aan mentale steun.”

“Ik heb het altijd al interessant gevonden om met mensen en paarden te werken en besloot een opleiding paardencoaching te volgen. Dat in combinatie met de buitenritten en een kleinschalige Haflingerfokkerij maakt dat mijn dromen uitkomen en ik mensen kan laten meegenieten van deze prachtige dieren. Ze hebben ons zo veel te bieden”, sluit ze af.


Foto: Privébezit

Bron: Bit & Cap

Foto’s: SSB Fotografie / Sophie Houben Hoofs & Paws photography / Privébezit

Afbeelding
Afbeelding