Lindsey en Norah
Lindsey en Norah Foto: Artistics fotografie

Lindsey Blom: “Ik kan mij geen leven meer voorstellen zonder Norah”

Fun Grondwerk Jong paard starten Recreatie Vrijheidsdressuur

Hoewel de bijna vierjarige Norah helemaal niet was wat Lindsey Blom zocht in een paard, kan de amazone zich nu geen leven meer voorstellen zonder haar Tinkermerrie. De combinatie is rustig bezig met de eerste stappen van het beleren, in de hoop in de toekomst van heerlijke buitenritten te kunnen genieten.

Sterk gevoel

Lindsey kent Norah al sinds zij slechts één jaar oud was en besloot haar in 2022 over te kopen van haar voormalige eigenaresse. “Ik heb jarenlang voor een Tinkerruin gezorgd”, steekt Lindsey van wal. “Toen zijn eigenaresse een aantal jaar geleden op zoek ging naar een tweede paard, kwam Norah erbij.”

“Maar helaas was hun eigenaresse in 2022 genoodzaakt om één van de paarden te verkopen. Hoewel Norah helemaal niet was wat ik zocht in een paard, kreeg ik plots het gevoel dat ik voor haar moest gaan. Het voelde alsof het zo heeft moeten zijn dat de koop van een jong Fjordenveulen dat ik op het oog had een aantal weken daarvoor niet door ging.”


Tattoo van Norah gezet door Joey Heinicke - Foto: Privébezit

“Handen dichtknijpen”

Hoewel Lindsey in eerste instantie absoluut geen jong en wit sokkenpaard wilde, kan ze zich nu geen leven meer voorstellen zonder Norah. “Ik kocht haar als relatief mak, maar inmiddels heeft ze best een pittig karakter ontwikkeld. Gelukkig is ze daarin wel ontzettend lief en voorzichtig. Ik mag mijn handen echt dichtknijpen met zo’n lief paard.”


Foto: Leann Hunt

Stappen zetten

“Norah staat op een stal midden in het bos, dus we genieten nu enorm van grondwerk, wandelingen en vrijheidsdressuur. In de toekomst hoop ik ook buitenritten met haar te kunnen maken en onder het zadel grote stappen te kunnen zetten. We zijn rustig bezig met het zadelmak maken, wat ze tot nu toe heel goed oppakt. Ze is nog jong in haar lichaam en heeft tijd nodig om door te groeien, maar het is leuk om nu al met haar bezig te zijn. Zo kunnen we spelenderwijs en op een laag tempo toch al nieuwe stapjes zetten”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Artistics fotografie / Leann Hunt / Privébezit

Afbeelding
Afbeelding