Deborah en Minthe
Deborah en Minthe Foto: Privébezit

Deborah van Opdorp: “Plezier maken staat voor mij op één”

Fun Grondwerk Rassen Recreatie Vrijheidsdressuur

Hoewel Deborah van Opdorp een jaar geleden op zoek ging naar haar eerste eigen rijpaard, werd ze op slag verliefd op de nu bijna tweejarige Shetlandermerrie Quinie. Ondanks haar pittige karakter haalt Deborah zo veel plezier uit de omgang met haar merrie dat ze besloot om op zoek te gaan naar een tweede paard; dat werd de nu bijna eenjarige Minthe. 

Op slag verliefd

Toen Deborah een jaar geleden op zoek ging naar haar eerste eigen (rij)paard, viel haar oog keer op keer op een jonge Shetlandermerrie. Ze besloot de stoute schoenen aan te trekken en eens contact op te nemen met haar fokker. “Toen ik Quinie voor het eerst zag, was ik op slag verliefd. Ze was nog erg groen, maar ik vond haar zo leuk dat ik haar besloot te kopen.”

“Hoewel ik haar natuurlijk niet kan rijden, heb ik wel al aardig wat plannen voor haar. Het lijkt me leuk om haar uiteindelijk zadelmak te laten maken, te beleren voor de kar, in te zetten voor kinderfeestjes en eventueel zelfs met haar fokken. Daar zijn we natuurlijk nog lang niet, maar het is wel leuk om daar nu al over na te denken.”

“Quinie is een pittige dame die duidelijk laat merken wat ze wel en niet leuk vindt, maar het is diep vanbinnen echt een schatje. We zijn spelenderwijs bezig met wat vrijheidsdressuur en dat pakt ze heel leuk op”, vertelt ze. 


Foto: Privébezit

Plezier voorop

Toen Deborah een aantal maanden geleden op zoek ging naar een paard voor erbij, besloot ze wel rekening te houden met de stokmaat. “Mijn voorkeur ging uit naar een Haflinger-, Tinker- óf Fjordenruin, maar ik kwam thuis met een Konik-merrie”, lacht ze. 

“Toen ik Minthe kocht, was ze zeven maanden oud. Ze is erg jong en vindt veel dingen nog wat spannend, dus ik heb voor ogen om haar de komende maanden kennis te laten maken met het een en ander. We doen spelenderwijs aan vrijheidsdressuur, waarbij ze het ‘shaken’ sinds kort onder de knie heeft, volgen schriktrainingen en zijn bezig met het verkeersmak maken, zodat ik haar over een aantal jaar zelf zadelmak kan maken.”

“Ik wil graag wat lessen nemen om een goede basis te kunnen leggen, maar daarna hoop ik vooral lekker van buitenritjes te kunnen genieten. Plezier maken en afwisselen staat voor mij op één”, sluit ze af. 


Foto: Privébezit

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Quinie en Minthe
Afbeelding