Isa de Heer en Bob
Isa de Heer en Bob Foto: Agrishoots

Isa de Heer: “Plezier maken staat voor ons voorop”

Fun Dressuur Grondwerk Recreatie Vrijheidsdressuur

Sinds jaar en dag is Isa de Heer al gek op paarden. Via een schoolvriendin kwamen de 21-jarige Bob, zeventienjarige Pintje, en elfjarige Indy op haar pad en nu ze twee jaar geleden haar eerste eigen pony heeft aangeschaft, is haar paardenfamilie compleet. 

“Ik was direct gek op ze”

Zoals vele anderen begon ook Isa tien jaar geleden op een manege. Een klasgenootje van haar had zelf twee Shetlanders aan huis staan en vroeg of ze eens langs wilde komen. “Zo ben ik bij Bob en Pintje terechtgekomen”, steekt Isa van wal. “Ik was direct gek op beide pony’s en ben uiteindelijk steeds vaker langsgegaan. Emma en ik werden super goede vriendinnen en zijn de pony’s uiteindelijk dagelijks samen gaan verzorgen.”


Isa en Pintje - Foto: Agrishoots

Droom die uitkwam

Aangezien het rijden nooit prioriteit is geweest voor Isa, haalde ze onwijs veel plezier uit het verzorgen van de twee Shetlanders. “We hebben aardig wat uren gewandeld, aan vrijheidsdressuur gedaan of met lange lijnen getraind. Toen Emma Indy zo’n zes jaar geleden kocht, heb ik de kans gekregen om op haar echt goed te leren rijden, waar ik heel blij mee ben. Twee jaar geleden kocht ik zelf mijn eerste eigen pony, Lies. Zij is twaalf jaar oud en stond toen ik haar kocht toevallig op de manege waar ik vroeger heb leren rijden. Ik was op slag verliefd op haar en voelde direct een klik, dus ik ben heel blij dat ik haar heb kunnen kopen. Dat was echt een droom die uitkwam.”


Isa en Lies - Foto: Agrishoots

Uitgesproken karakters

Wat Isa zo aanspreekt aan de pony’s is dat ze alle vier hun eigen uitgesproken karakter hebben. “Bob, de minishetlander, is inmiddels al 21, dus met hem doen we het tegenwoordig wat rustiger aan. We doen nog veel aan vrijheidsdressuur en gaan af en toe een stuk wandelen, maar wat ik zo leuk vind aan hem is dat ik echt kan lezen en schrijven met hem. Het is een onwijs lieve en schattige pony”, vertelt ze lovend. “Pintje, de andere Shetlander, is nu zeventien en is áltijd enthousiast. Hij is speels, vrolijk en heel veelzijdig. Echt niets is te gek voor hem.”

Soulmate

Ook Indy, de elfjarige Newforsest x Welsh-merrie, is veelzijdig. “Van dressuur en springen tot op neckrope rijden, met Indy kun je ook vrijwel alles doen wat je wil. Met Lies rijd ik voornamelijk veel buiten. In de bak kan ze wat onzeker zijn, maar ze heeft absoluut geen kwaad in de zin en gaat met grote stappen vooruit. Qua karakter lijken wij best wel op elkaar, dus ik zie haar echt een beetje als mijn soulmate.”


Isa en Indy - Foto: TJC Forografie

Plezier maken

“Het lijkt me gaaf om een van de pony’s in de toekomst voor de sulky te beleren en met Lies zou ik graag eens een strandrit willen maken en op springwedstrijd willen gaan. Hoewel dit allemaal op mijn bucketlist staat, staat plezier maken altijd voorop. Dat was mijn prioriteit toen ik tien jaar geleden bij deze pony’s terechtkwam en zal ook altijd mijn prioriteit blijven”, sluit ze af.

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Agrishoots / TJC Fotografie

Isa de Heer en Lies
Afbeelding
Afbeelding