Archie
Archie Foto's: BM Photography

Nienke Drost: “Genieten staat voor mij absoluut op één”

Fun Dressuur Recreatie

Nienke Drost en haar vierjarige Tinkerruin Archie vormen inmiddels een jaar een combinatie. Hoewel ze geen vliegende start hebben kunnen maken, ziet Nienke dat haar ruin zich goed ontwikkelt en hoopt ze een toekomst vol mooie buitenritten en dressuurwedstrijden tegemoet te gaan. 

Tegenslag 

Toen Nienke haar ruin een jaar geleden kocht, konden ze helaas geen vliegende start maken. “Ik had hiervoor een hele pittige Haflinger die regelmatig getraind moest worden, wat niet meer zo makkelijk ging met een huishouden en kinderen. Ik besloot daarom een ander huisje voor hem te zoeken en zelf op zoek te gaan naar een iets rustiger paard.”

“Ik werd op slag verliefd op Archie, maar omdat ik mijn Haflinger destijds nog had, kon ik hem niet direct kopen. Toen ik iets later te horen kreeg dat hij verkocht was, baalde ik als een stekker”, vertelt ze.


Foto: BM Photography

‘Lol met je knol’ op één

Maar tot haar grote geluk kwam de ruin een tijdje later toch weer in de verkoop. “Wegens het niet nakomen van afspraken kwam Archie opnieuw te koop. Na een tweede ritje hakte ik de knoop door en besloot ik voor hem te gaan.”

“Toen hij bij mij kwam, werd hij eerst gecastreerd en daarna werden er een aantal wolfskiezen getrokken, waar hij best een tijdje last van heeft gehad. We zijn dus pas een aantal maandjes wat fanatieker aan de slag, maar hij pakt het allemaal goed op. Hoewel ik ‘lol met je knol’ het belangrijkste vind, hebben we samen al twee onderlinge wedstrijdjes gereden, wat ons heel goed beviel”, vertelt ze. 


Foto: BM Photographychrift

Tijd geven

De amazone hoopt haar ruin dan ook officieel uit te brengen in de toekomst. “Archie is pas vier jaar oud en genieten staat voor mij absoluut op één, dus ik heb geen haast. Het is allemaal nieuw voor hem en ik wil hem de tijd geven om alles fijn te verwerken. Dan zien we vanzelf wel waar het schip strandt.”

“Ik vind plezier maken op buitenrit immers ook heel erg belangrijk. Archie is ontzettend lief, ook voor mijn kinderen, maar het is wel een binnenvetter. Ik moet er voor waken dat ik niet per ongeluk over zijn grenzen heen ga, dus dat is iets waar we samen nog even onze weg in moeten vinden. Dat komt vanzelf wel goed naarmate we langer een combinatie vormen”, sluit ze gemotiveerd af.

Bron: Bit & Cap

Foto’s: BM Photography

Afbeelding
Afbeelding