Baile Mór
Baile Mór Foto: Privébezit

Anita Helsloot: “Van uitmesten tot een staart borstelen; ik geniet van alles rondom de paarden”

Fun Recreatie

Anita Helsloot en haar bijna vijfjarige Tinkerruin Baile Mór zijn fanatieke recreanten. Ze rijden wekelijks zo’n 50 kilometer in het bos en pakken het bitloos rijden nu langzaam op, maar trainen ook dressuurmatig. Dit alles zodat Anita haar jonge ruin nog lang soepel en fit kan houden. 

Moeilijke keuze

Nadat Anita een aantal maanden geleden besloot om haar vorige paard te verkopen, ging ze op zoek naar een nieuw paard. “Ik heb mijn vorige paard vier jaar gehad, maar toen we de paarden aan huis zetten en er alleen maar onrust in de groep kwam, heb ik besloten mijn merrie terug te verkopen aan haar vorige eigenaresse. Hoewel ik het moeilijk vond om afscheid van haar te nemen, ben ik blij dat ze terug naar haar is kunnen gaan. Zij miste haar immers enorm”, vertelt ze. 

Goede klik

Zo begon Anita’s zoektocht naar een nieuw paard. “Dat was natuurlijk wel spannend, omdat je plots helemaal opnieuw moet beginnen. Gelukkig klikte het direct heel goed tussen Baile Mór en mij. Hij is niet sloom of rustig, maar wel heel nuchter. Hij is grappig, relaxt en stelt zich open voor nieuwe dingen. Zo zijn we het bitloos rijden nu langzaam aan het oppakken.” 


Foto: Privébezit

Buitenrijden 

Hoewel de bijna vijfjarige ruin nog niet zo lang onder het zadel is, haalt hij duidelijk veel plezier uit de buitenritten die Anita met hem maakt. “We rijden wekelijks wel zo’n 50 kilometer in het bos. De vijfjarige volbloed-ruin van mijn dochter heeft een dijk van een conditie en is heel anders dan Baile Mór, maar die conditie groeit vanzelf wel. Ik wil niets overhaasten.”

Correct opleiden

“Hoewel ik plezier maken voorop heb staan, vind ik het ook belangrijk om Baile Mór op zo’n manier op te leiden dat hij nog lang fit blijft. Ik wil hem soepel en sterk houden en hoop in de toekomst regelmatig lessen met hem te rijden om hem hierin te ondersteunen. Ook ik als recreatieruiter vind het belangrijk dat ik mijn paard correct train”, legt ze uit. “Van uitmesten tot een staart borstelen; ik geniet van alles rondom de paarden en wil hem graag nog lang bij mij houden, dus ik neem de tijd en zie wel waar het schip strandt!”, sluit ze af.


Foto: Privébezit

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Afbeelding
Afbeelding