Suus en Colin
Suus en Colin Foto: Privébezit

Annelot Snip: “Colin heeft mij het vertrouwen in het rijden weer teruggegeven”

Fun Recreatie

Na het vertrouwen in het rijden te zijn kwijtgeraakt dacht Annelot Snip een pauze te nemen van de paardensport. Maar, van dat paardenvirus kom je niet zo makkelijk af. Ze kocht daarom een Tinkerruin die haar het vertrouwen weer heeft kunnen teruggeven. En niet alleen haar; ook Annelot’s dochter Suus is gek op hun tienjarige Colin. 

Ontspannen buitenritjes

Na jarenlang fanatiek western te hebben gereden met haar zelf opgeleide Quarter Horse, greep Annelot uiteindelijk terug naar haar liefde voor Tinkers. “Met mijn Quarter kon ik niet genieten van ontspannen buitenritjes, waardoor ik het vertrouwen in het rijden kwijtraakte. Ik besloot daarom een ander fijn huisje voor hem te zoeken en een pauze te nemen van de paardensport. Toen het na een tijdje toch weer begon te kriebelen, besloot ik op zoek te gaan naar een Tinker, zoals ik vroeger had”, vertelt ze. 

Vertrouwen 

Zo kwam ze vorig jaar bij Colin terecht. “Hij was destijds negen jaar oud en pas net geruind, dus ik vond het heel lastig om zomaar in zijn leven te stappen. Ik wist immers helemaal niets van zijn verleden. Hoewel het in het begin allemaal niet van een leien dakje ging, hebben we langzaam onze draai gevonden en voelt hij zich op zijn nieuwe stal helemaal op zijn plek. Colin is nu een jaartje onder het zadel en pakt alles goed op. Doordat hij in het verleden wel al voor de wagen heeft gelopen, was hij al bekend met buitenrijden en heeft hij mij het vertrouwen terug kunnen geven. Ik kan nu eindelijk weer doen wat ik leuk vind.”


Suus en Colin - Foto: Privébezit

Lol met je knol

Zo geniet de combinatie nu van heerlijke buitenritten. “Ik hoop met Colin ook het TREC rijden weer op te pakken, zoals ik met mijn Quarter deed. Lol met je knol staat voor mij echt voorop. En dat geldt ook voor mijn dochter Suus. Colin blinkt niet per se ergens in uit, maar laat Suus wel allemaal verschillende dingen proberen.”

“Van dressuur, springen en voltigeren tot buitenrijden; hij doet het allemaal voor haar. Als ze met haar handen in de lucht op hem galoppeert houd ik mijn hart vast, maar ik weet diep vanbinnen dat Colin niets geks zal doen. Het is natuurlijk alleen maar mooi om te zien dat ze zo veel vertrouwen in hem heeft. Ze kan echt tot rust komen bij hem”, sluit ze af.


Suus en Colin - Foto: Privébezit

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Afbeelding
Afbeelding