Julie van der Veen en Myrrdin
Julie van der Veen en Myrrdin Foto: Privébezit

Julie van der Veen: “Hoewel Myrrdin niet was wat ik zocht, viel ik voor zijn karakter”

Fun Recreatie

Hoewel Julie van der Veen iets meer dan twee jaar geleden op zoek was naar een allrounder waarmee ze dressuur kon rijden en sprongetjes kon maken, werd ze uiteindelijk de verzorgster van de inmiddels twintigjarige Tinkerruin Myrrdin. De reden om tóch voor hem te gaan? “Zijn leuke karakter”, vertelt Julie. 

Type 

Toen Julie iets meer dan twee jaar geleden op zoek ging naar een verzorgpaard, wist ze goed wat ze wel en niet wilde. Ze zocht een allrounder waarmee ze dressuur kon rijden en kon springen, en wilde absoluut geen wit paard, laat staan een witte Tinker. “Myrrdin is helemaal niet het type paard waar ik voor zou gaan. Ik ben over het algemeen geen fan van witte paarden en houd helemaal niet van Tinkers”, lacht ze. 

“Wat mij overhaalde, is zijn leuke karakter. Myrrdin is een enorme clown. En nu ik hem wat langer ken, ben ik hem stiekem toch wel knap gaan vinden”, geeft ze toe. 


Foto: Privébezit

Uitgesproken karakter

“Myrrdin is aan de hand hartstikke braaf, maar kan soms van de vreemdste dingen schrikken. Waar ik me voorbereid op een schrikreactie als we langs een wapperend zeil lopen, krijg ik die schrikreactie juist als we langs iets heel normaals lopen. Het is echt een clown.”

“Hij is een tikkeltje eigenwijs en laat het zeker merken als hij het ergens niet mee eens is. Zo is het al vaak genoeg voorgekomen dat hij na tien minuten klaar is met het rijden en gewoon stil gaat staan. Gelukkig kan ik daar wel om lachen.”


Foto: Privébezit

Liefde voor buitenrijden

Hoewel in de bak rijden niet echt Myrrdin’s ding is, bloeit hij op buitenrit altijd op. “Myrrdin’s eigenaar is even oud als ik, dus wij gaan vaak samen met haar twee pony’s op buitenrit. Dat is super gezellig en maakt het een stuk leuker dan alleen. De pony’s staan dicht bij de Schoorlse duinen, dus qua omgeving zitten wij hier perfect!”

Vertrouwen 

Al droomt Julie er stiekem ook wel van om met hem naar haar thuis, aan de rand van het bos, te rijden. “Wat dat betreft is er wel nog wat werk aan de winkel, want Myrrdin’s conditie is op het moment niet optimaal”, lacht ze. 

“Het lijkt me mooi om zo veel vertrouwen op te bouwen dat we met z’n tweeën op langere buitenritten kunnen. Dat is wat we het liefste doen”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Afbeelding
Afbeelding