Afbeelding
Foto: Aranka Voulon Fotografie

Esther van Vaneveld: “Milow wil graag dingen ondernemen en lijkt van alle markten thuis te zijn”

Fun Bit(loos) Grondwerk Horsemanship Recreatie

Hoewel Esther van Vaneveld een aantal jaar geleden eigenlijk niet op zoek was naar een nieuw paard, werd ze op slag verliefd op de vijfjarige Milow. Ze kocht de ruin met het oog op de recreatie, maakte hem zelf zadelmak en hoopt hem nu verder op te leiden tot een veelzijdig paard dat zich in allerlei disciplines thuis voelt.

Veel liefde te geven

Hoewel Esther en haar moeder eind 2021 helemaal niet op zoek waren naar een paard, werden ze op slag verliefd op Milow. “Toen ik eind 2021 toevallig op Marktplaats op zoek was naar iets voor mijn dochtertje, kwam de advertentie van Milow voorbij. Mijn moeder en ik waren destijds absoluut niet op zoek naar een paard, omdat we in korte tijd twee paarden verloren waren. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar zowel mijn moeder als ik waren stiekem toch wel heel enthousiast en toen we bij Milow gingen kijken, waren we op slag verliefd.”

“Hoewel het allemaal een stuk sneller ging dan wij zelf voor ogen hadden, ben ik blij dat hij op ons pad is gekomen. Mijn oma wist het mooi te verwoorden; we hadden nog zo veel liefde te geven dat het zonde was om dit avontuur niet aan te gaan met zo’n leuk paardje”, vertelt ze. 


Foto: Manon Spruyt Fotografie

Luister naar je paard

Doordat Milow’s gezondheid die winter een flinke klap heeft gehad, had hij aardig wat last van kwaaltjes. “De eerste zes maanden hebben we ons vooral op zijn gezondheid en management gefocust. Daarna zijn we begonnen met het maken van wandelingen in het bos, zodat hij alvast aan ons en aan zijn nieuwe omgeving kon wennen. Toen hij er eenmaal klaar voor was, hebben we hem door middel van horsemanship en grondwerk zelf zadelmak gemaakt.”

“Daarna heeft hij het vanwege mijn zwangerschap een tijdje rustiger aan gedaan, maar sinds afgelopen december hebben we het rijden weer iets fanatieker opgepakt. Milow is nog ontzettend groen, maar is wel al erg braaf. Het wederzijdse vertrouwen is groot, waardoor hij eventuele spanning makkelijk kan omzetten naar nieuwsgierigheid als ik hem wat bevestiging geef. Ik vind het belangrijk om te luisteren naar wat je paard te vertellen heeft en heb de tijd genomen om een manier van opleiden te vinden die ook bij Milow past.”


Foto: Sanderijn de Bruin Fotografie

Van alle markten thuis

Esther en haar moeder kochten de ruin met het oog op de recreatie. “Ik hoop iets mee te kunnen pakken van verschillende takken van de paardensport. Zo lijkt het me leuk om eens een endurance of TREC-wedstrijd te rijden, maar lijkt de Working Equitation me ook heel erg gaaf.”

“Ik heb hem nu Engels opgeleid, omdat ik daar al ervaring in had, maar wellicht geven we de westernsport ook een kans in de toekomst. Milow is leergierig, openminded, wil graag dingen ondernemen en lijkt van alle markten thuis te zijn, dus ik ben benieuwd waar het schip strandt. Zolang we samen plezier hebben, ben ik blij. Niets moet, alles mag!”, sluit ze af. 


Foto: Privébezit

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit / Manon Spruyt Fotografie / Sanderijn de Bruin Fotografie / Aranka Voulon Fotografie 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding