Elin Kabalt en Ashanty
Elin Kabalt en Ashanty Foto: Privébezit

Elin Kabalt: “Ik ben blij dat ik mijn gevoel gevolgd heb”

Fun Dressuur Manege

Sinds maart 2023 is Elin Kabalt de trotse eigenaresse van haar eerste eigen pony, de twintigjarige Ashanty. De merrie was voorheen al jarenlang haar favoriete manegepony en hoewel Elin de merrie destijds kocht terwijl ze herstellende was van een blessure, heeft ze alles behalve spijt van haar aankoop. 

Favoriete pony

Al voordat Elin Ashanty kocht was ze jarenlang haar favoriete manegepony. “Toen ze in 2021 geblesseerd raakte, heb ik haar zorg op me genomen. Ik ben met haar gaan wandelen in de rustperiode en heb haar daarna weer rustig opgebouwd. Begin 2023 raakte ze nogmaals geblesseerd en heb ik weer voor haar gezorgd.”

“Ik heb toen ook aan de manege gevraagd of ze mij op de hoogte wilde stellen als Ashanty ooit te koop zou komen. Ik was ontzettend gek op haar, maar toen ik hoorde dat ze waarschijnlijk niet verkocht zou worden, heb ik mij daar ook bij neergelegd”, vertelt ze. 

“Mijn gevoel zei dat het goed zou komen”

Eind maart kreeg de amazone echter bericht dat de merrie wél te koop kwam. “Hoewel ik dacht dat mijn ouders er niets van wilden weten, waren ze toch enthousiast. Ze wisten hoe gek ik op haar was en lieten mij dezelfde avond nog een bod uitbrengen.”

“De dag erna kreeg ik te horen dat mijn bod geaccepteerd werd, maar stiekem had ik voor die tijd al allemaal spullen voor haar besteld. Mijn gevoel zei dat het wel goed zou komen”, lacht ze. “Het mooie is dat mijn opa en oma haar uiteindelijk voor mij gekocht hebben. Ook zij wisten hoe gek ik op haar was.”


Foto: Privébezit

Opgebloeid

Hoewel de merrie nog herstellende was in de periode dat Elin haar kocht, knapte ze daarna snel op. “Ik heb haar laten onderzoeken en een nieuw en goed passend zadel voor haar aangeschaft. De blessures bleken namelijk vanuit haar rug te komen. Inmiddels is ze volledig hersteld en zit ze weer goed in haar vel.”

“Ze is ontzettend opgebloeid door de individuele aandacht en houdt enorm van alle afwisseling. Zo rijden we veel dressuur en vinden we het leuk om een sprongetje te maken, maar we gaan net zo graag naar het bos.” 

Gevoel volgen

“Hoewel ik geen garantie had dat Ashanty volledig zou herstellen, had ik mij geen betere eerste eigen pony kunnen wensen. Ik ben zo gek op haar dat ik haar waarschijnlijk ook gekocht had als ik nooit meer had kunnen rijden. Niet iedereen stond achter mijn keuze, maar ik ben ontzettend blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd.”

“Het is bijzonder om te zien hoe ze is opgebloeid nu ze individuele aandacht krijgt. Nu ze zo goed in haar vel zit, lijkt het me leuk om in de toekomst misschien eens een dressuurwedstrijdje of oefenparcours met haar te rijden. Maar plezier maken staat voorop. Ik wil haar vooral laten genieten van alle dingen die we samen kunnen doen nu ze echt van mij is”, sluit ze af. 

Volg Elin en Ashanty op Instagram: @storyofashanty

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Afbeelding