Lisa van den Blink en Ailey
Lisa van den Blink en Ailey Foto: Privébezit

Lisa van den Blink: “Plezier maken staat voor mij voorop”

Fun Grondwerk Recreatie

Toen Lisa van den Blink vijf jaar geleden de vraag kreeg of ze haar verzorgpony Ailey over wilde kopen, was de keuze snel gemaakt. De combinatie vindt het leuk om af te wisselen in het werk en heeft plezier maken hoog in het vaandel staan.

Keuze snel gemaakt

Na Ailey een jaar lang te hebben verzorgd maakte Lisa vijf jaar geleden de keuze om haar over te kopen. “Toen ik zes jaar geleden op zoek was naar een verzorgpaard, ben ik bij Ailey terechtgekomen. Ik was altijd al gek van Tinkers en heb haar een jaar lang met veel plezier verzorgd.”

“Ailey komt oorspronkelijk uit Engeland en was pas een paar maanden in Nederland toen ik haar begon te verzorgen. Ze was best in zichzelf gekeerd en durfde zich nog niet echt open te stellen, maar was wel altijd blij om mij te zijn. Toen ik voor de eerste keer opstapte, voelde het direct vertrouwd aan. En dat terwijl ik best wel wat angst had overgehouden aan een val van een andere pony.”

“Toen Ailey’s eigenaresse vijf jaar geleden vertelde dat ze met een ander paardje aan de slag wilde en vroeg of ik Ailey wilde overkopen, was de keuze wat mij betreft snel gemaakt. Mijn ouders hadden echter iets langer nodig”, lacht ze. Toch was de koop binnen een aantal maanden rond. 


Foto: Privébezit

Plezier voorop

Net zoals veel andere Tinkers kan de merrie soms aardig koppig zijn. “Maar verder is ze gelukkig ontzettend lief en werkwillig. We doen van alles samen; van grondwerk en dressuur rijden tot buitenrijden. Ik had voorheen altijd het doel om met haar te gaan springen, maar dat heb ik nu toch wel losgelaten.”

“We zijn er sinds kort achter gekomen dat ze insulineresistent is, dus daar gaat mijn focus nu eerst even naar uit. We zijn bezig om daar samen onze weg in te vinden en plezier maken staat bij mij voorop, dus specifieke doelen heb ik eigenlijk niet. Hoewel Ailey al bijna 22 jaar oud is, is ze nog topfit en vindt ze het leuk om hard te gaan als ze de kans krijgt. Ik hoop haar nog lang zo fit te kunnen houden”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Afbeelding