Bobbi en Charlie
Bobbi en Charlie Foto: Sharon van Elten Fotografie

Sharon ten Bokkel Huinink: “Ik moest Charlie al snel afstaan aan Bobbi”

Fun Grondwerk Rassen

Met een dochter die gek is op paarden moest Sharon Ten Bokkel Huinink haar PRE-merrie Charlie al snel afstaan. De achtjarige Bobbi is gek op de merrie en hoopt in de toekomst een mooie carrière met haar tegemoet te gaan. 

Bijzondere klik

Sharon rijdt het grootste deel van haar leven al paard en kocht op zestienjarige leeftijd haar eerste eigen paard. “Sindsdien heb ik altijd eigen paarden gehad. Ik had nooit verwacht dat ik bij de PRE’s zou uitkomen, maar toen Charlie vorig jaar op ons pad kwam, besloten we toch voor haar te gaan. Mijn KWPN-ruin tikt de 30 jaar bijna aan en mijn dochter Bobbi had direct een klik met Charlie, dus de keuze was snel gemaakt”, vertelt ze. 

Gevoel volgen

“Charlie was echt een lelijk eendje toen ze bij ons kwam. Ze was nog geen drie jaar oud, maar was wel al zadelmak. We hebben er dan ook bewust voor gekozen om haar lekker op de wei te zetten en door te laten groeien. Rijden doen we nog niet, maar we nemen haar wel veel in de hand. Ze is nog ruim 6 cm gegroeid in het afgelopen jaar, dus ik ben blij dat ik naar mijn gevoel geluisterd heb.”


Bobbi en Charlie een jaar geleden - Foto: Privébezit

“Ik laat ze hun gang gaan”

Hoewel Sharon de merrie eigenlijk voor zichzelf kocht, heeft Bobbi haar inmiddels al geclaimd. “We grappen altijd al dat Charlie niet meer van mij is, maar van haar. Charlie is ontzettend aanhankelijk, leergierig en hardwerkend. Ze geeft duidelijk aan dat ze het leuk vindt om aan de slag te gaan, maar laat het ook merken als ze iets niet begrijpt. Ze gaat dan simpelweg stilstaan. Dat is heel anders dan mijn KWPN’er die ontplofte wanneer hij iets niet begreep.”

“Daarom durf ik Bobbi ook gewoon haar gang te laten gaan met Charlie. Hoewel ze zelf een Welshpony heeft, is ze echt gek op Charlie. Dat ze haar nu nog niet kan rijden vindt ze niet erg. Ze heeft geduld en vindt het al leuk genoeg om gewoon met haar bezig te zijn in de omgang.”

Plezier voorop

Nu Bobbi erachter is gekomen dat dressuur rijden echt haar ding is, hoopt ze met Charlie een mooie carrière tegemoet te gaan. “We laten Charlie nu nog dag en nacht op het land staan, maar wellicht dat we haar aan het einde van dit jaar, als ze vierenhalf is, weer oppakken onder het zadel. Bobbi droomt ervan om Britt Dekker achterna te gaan met haar eigen ‘George’, maar haalt ook heel veel plezier uit het maken van buitenritten. We zien wel waar het schip strandt; zolang amazone en paard het maar naar hun zin hebben!”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Sharon van Elten Fotografie / Privébezit

Afbeelding