Tessa en Tom
Tessa en Tom Foto: Privébezit

Tessa Danker: “Als je iets wil, moet je ervoor gaan”

Fun Opvallend Rassen Recreatie Wedstrijden

Tessa Danker is altijd al gek geweest op Tinkers en is de trotse eigenaresse van de tienjarige Tom en bijna tweejarige Henk. De cowgirl houdt ervan om veelzijdig aan de slag te zijn en focust zich voornamelijk op ranch riding; een tak in de westernsport waarbij alles naar voren komt wat je ook zou kunnen tegen komen in het veld. 

Veelzijdig

Tessa is altijd al gek geweest op Tinkers en besloot in 2018 de jonge Tom te kopen. “Ik ben helemaal verliefd op de uitstraling en het karakter van de Tinker, dus toen ik Tom zes jaar geleden op Marktplaats tegenkwam, was ik direct verliefd. Ik heb hem zelf op een veelzijdige manier opgeleid en inmiddels is hij van alle markten thuis. Van buitenrijden, ritjes voor de kar en western rijden tot ritjes met mijn zevenjarige bonusdochter; voor Tom is niets te gek en hij zet bijna nooit een stap verkeerd.” 


Foto: Liesbeth van den Hof

Samen verder groeien 

De combinatie is al een tijdje fanatiek bezig met ranch riding en probeert een aantal keer per jaar een onderlinge wedstrijd mee te pakken. “Deze tak van sport spreekt ons beiden heel erg aan en heeft ervoor gezorgd dat we een hechter team zijn geworden. Ik vertrouw Tom voor de volle honderd procent en vind het leuk om samen met hem verder te groeien. Hoewel ik hem ooit een tijdje te koop heb aangeboden, besloot ik al snel om hem toch weer uit de verkoop te halen. Ik realiseerde mij dat ik misschien nooit meer zo’n leuke, brave en veelzijdige Tinker zou vinden.” 

Perfecte kinderpony 

Sinds vorig jaar november zijn Tessa en haar vriend ook de trotse eigenaren van Henk, een bijna tweejarige kleine Tinkerruin. “Hem hebben we gekocht voor mijn bonusdochter. Henk is nog maar twee, maar is ontzettend braaf en lief. Hij is nuchter, vindt alles leuk en lijkt nu al de perfecte kinderpony te zijn. Als ik met Tom op buitenrit ga, neem ik Henk vaak aan de hand mee. Zo krijgt hij spelenderwijs al het een en ander mee en ziet hij al iets van de wereld.”

“Hij is al een aantal keer mee geweest op schriktraining, maar lijkt tot nu toe niet van veel dingen op te kijken. Henk is een echt mini-Tinker met zijn stokmaat van 1.15m. Helaas is mijn bonusdochter nog niet ervaren genoeg om hem zelf zadelmak te maken, maar hoe we dat gaan doen zien we over een tijdje wel. Over zijn karakter maak ik mij in ieder geval niet druk!”, lacht ze. 


Foto: Privébezit

“Als je iets wil, moet je ervoor gaan” 

“Tom en ik doen veel verschillende dingen en vinden het leuk om samen verder te groeien. Het western rijden heeft mij altijd al aangetrokken en als je iets wil, moet je ervoor gaan, dus ik ben blij dat Tom er net zo veel plezier uit haalt als ik. Ik moet er niet meer aan denken om hem te verkopen. Hij mag voor altijd blijven!”, sluit ze af.


Foto: Privébezit

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit / Liesbeth van den Hof

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding