Karin Lucke met Welsh Lady
Karin Lucke met Welsh Lady Foto: U-Niki Photography

Karin Lucke: “Het heeft zo moeten zijn dat Lady op mijn pad kwam”

Fun Grondwerk Horsemanship Opvallend Rassen Recreatie

Dat Karin Lucke tweeënhalf jaar geleden een bijzondere sprankel in de ogen van Welsh Lady zag, heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de amazone haar droom van het hebben van een eigen paard kon verwezenlijken. 

Waar zij vooral geniet van grondwerk en buitenritten, geniet haar elfjarige dochter juist heel erg van het springen. Dat de achttienjarige Tinkermerrie daar ook nog veel talent voor bleek te hebben, heeft zo moeten zijn, stelt Karin. 

Zoektocht 

Waar veel paardenliefhebbers zelf op zoek gaan naar een paard, had Karin het geluk dat Welsh Lady tweeënhalf jaar geleden toevallig op haar pad kwam. Dat het zo’n perfecte match zou zijn, had ze nooit durven dromen. “Toen een vriendin van mij, Wendy, aan de slag wilde met paardencoaching, besloot ik haar te helpen in haar zoektocht naar een geschikt paard. Via via kwamen we bij een handelaar terecht die twee Tinkers had staan, waarvan er één nog beschikbaar was. We zagen al snel dat Lady helemaal niet lekker in haar vel zat en erg gestrest was. Toch zag ik iets heel moois in haar.”

“Samen onze weg gevonden”

Hoewel Wendy niet overtuigd was, besloot ze de merrie op Karins aanraden toch een kans te geven. “Binnen twee maanden bleek echter dat het geen match was en dat Lady niet op korte termijn zou kunnen worden ingezet voor coaching. Ik besloot haar daarom relatief onverwacht over te kopen van Wendy.” 

Dat Karin inmiddels al een aantal jaar niet meer actief was in de paardensport, weerhield haar er niet van om aan de slag te gaan met de merrie. “Ik stond vierkant achter mijn keuze. In de afgelopen jaren heeft alle publiciteit rondom grondwerk en horsemanship mijn interesse gewekt, dus daar besloot ik mee aan de slag te gaan met Lady. We moesten allebei nog veel leren, maar daar hebben we na verloop van tijd samen onze weg in gevonden. Waar ik nu vooral geniet van buitenritten, heeft mijn elfjarige dochter, die inmiddels ook een fanatiek paardenmeisje is, veel interesse in de springsport.”


Foto: U-Niki Photography

“Het heeft zo moeten zijn”

Tot hun grote geluk kwam Karin er via Lady’s eerste eigenaresse achter dat de merrie ook daadwerkelijk talent heeft voor het springen. “Toen ik met haar in contact kwam, kwamen wij erachter dat Lady vroeger wedstrijden heeft gelopen in de cross; het bleek een echte springtinker te zijn. Mijn dochter heeft het springen nu wat fanatieker opgepakt en hoopt volgend jaar ook wedstrijden met Lady te gaan rijden. Het heeft zo moeten zijn dat zij tweeënhalf jaar geleden op mijn pad kwam.”

“Lady is opgegroeid in Ierland, in het wild, en heeft daar een veulen gekregen. Toen ze als vierjarige naar Nederland kwam, bleek ze weer drachtig. Haar toenmalige eigenaar heeft moeder en veulen altijd gehouden, maar zij werden bruut van elkaar gescheiden bij de handelaar waar wij Lady vonden. Waarschijnlijk kwam de stress die wij tijdens de eerste bezichtiging zagen door de verschillende verlies-ervaringen. Ze was het vertrouwen helemaal kwijt, dus ik ben blij dat wij haar een stabiel en liefdevol thuis kunnen geven.”


Foto: U-Niki Photography

Sprankel

De merrie is in de afgelopen jaren enorm opgebloeid. “Nu Lady zich thuis voelt en zich meer open stelt, denk ik dat ze in de toekomst ook zeker geschikt zou kunnen zijn voor coaching. Ze had gewoon iets meer tijd nodig om te aarden. De laatste maanden zitten we in een opwaartse spiraal wat balans, vertrouwen en rust betreft, dus ik hoop op deze voet verder te kunnen groeien. Ik ben heel blij dat ik die sprankel in haar ogen heb gezien tijdens de eerste bezichtiging. Het is een heel bijzonder en lief paard”, sluit ze af. 


Foto: Dabeau Paardencoaching

Bron: Bit & Cap

Foto’s: U-Niki Photography / Dabeau Paardencoaching

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding