Ellen en Guinness
Ellen en Guinness Foto: Lienke Peters

Ellen Kok: “Altijd op zoek naar manieren om het nóg leuker te maken”

Fun Grondwerk Horsemanship Recreatie Wedstrijden

Hoewel Ellen Kok en haar twaalfjarige bijrijdpaard Guinness het niet altijd makkelijk hebben gehad, hebben ze in de afgelopen anderhalf jaar grote stappen weten te zetten. De voorheen nog ietwat onzekere combinatie groeide uit tot een combinatie die op allerlei verschillende vlakken in de paardensport steeds een stapje verder gaat. 

Goede klik

Toen Ellen anderhalf jaar geleden op zoek ging naar een bijrijdpaard, kwam ze bij Guinness uit. “Ik wilde mij graag verder ontwikkelen in de paardensport en besloot op zoek te gaan naar een lease- of bijrijdpaard. Via via ben ik uiteindelijk bij Guinness uitgekomen. Na wat grondwerk en een lesje onder het zadel kwam ik al snel tot de conclusie dat ik een enorme klik voelde met hem”, vertelt ze. 

Veelzijdig 

Via Guinness rolde Ellen steeds verder de paardenwereld in, wat resulteerde in nóg een verzorgpony, Cynthia. “Al moet ik eerlijk bekennen dat ik mij voornamelijk met Guinness bezig houdt. Ik ben dankzij Cynthia wel nog steeds actief als groom in de mensport. Dat zorgt voor leuke afwisseling van alle dingen die ik met Guinness doe.”


Ellen en Cynthia - Foto: Merel Timmer

“Hoewel hij wat fors is, vindt hij het heel leuk om te springen en crossen. In het begin ging dat absoluut niet van een leien dakje, omdat hij wat onzeker was en ik bang was om te vallen, maar daar zijn we samen doorheen gekomen. We zijn het allemaal wat serieuzer gaan oppakken en zijn nu fanatiek aan de slag in verschillende disciplines.”

“Guinness vindt het leuk om onder het zadel bezig te zijn, maar werkt ook graag in vrijheid vanaf de grond. Ik ben altijd op zoek naar manieren om het voor ons beiden nog leuk te maken en heb plezier voorop staan.”


Foto: Maybel van der Linden

Verder groeien

Nu de combinatie een aantal dressuurwedstrijden op B-niveau in de benen heeft, hoopt Ellen binnenkort door te stromen naar het L. “Toen we er eind vorig jaar achter kwamen dat Guinness wat rugproblemen heeft, ben ik hem wedstrijdgerichter gaan trainen, zodat hij sterker wordt en zijn lichaam beter kan gebruiken.”

“Mijn ultieme droom is buitenrijden op neckrope, dus daar zijn we met kleine stapjes naartoe aan het werken. Ik heb absoluut geen haast, maar het lijkt me wel heel leuk om op een veelzijdige manier als combinatie zijnde steeds verder te groeien”, sluit ze af. 


Foto: Maybel van der Linden

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Merel Timmer / Lienke Peters / Maybel van der Linden

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding