buitenrit
buitenrit

Vrouw lastiggevallen tijdens buitenrit

Nieuws

De politie in de UK heeft een veiligheidswaarschuwing de deur uit gedaan nadat een vrouw lastig is gevallen tijdens een buitenrit. Horse and Hound schrijft dat Lucy Lee (20) afgelopen maand in het begin van de avond een ritje maakte na haar werk, toen ze langs een man kwam die op het midden van de weg zat.


De man weigerde aan de kant te gaan en begon te schreeuwen tegen Lucy. Hij volgde haar de weg over. “Eerst dacht ik dat hij van zijn fiets was gevallen”, vertelt ze aan Horse and Hound. “Maar toen begon hij te schreeuwen en besloot ik hem voorbij te gaan, maar dat liet hij niet toe.”

“Uiteindelijk duwde mijn paard zich er langs, maar hij volgde me en wilde me niet alleen laten. Hij bleef ook vragen stellen, of ik werk voor hem had en waar ik vandaan kwam.”

De man volgde Lucy en haar merrie ongeveer anderhalve kilometer. “Hij bleef zijn fiets tegen mijn paard duwen en ze begon zich druk te maken. Ik kwam dichtbij mijn huis maar wilde niet verder omdat hij dan zou weten waar ik woonde. Uiteindelijk ging hij weg. Het was erg zorgwekkend, mijn ouders waren op vakantie en dus was het alleen mij en mijn Jack Russels - wat niet echt waakhonden zijn.”

De volgende dag verscheen de man op Lucy’s werk, waar hij om vakantiewerk vroeg. Haar baas vroeg hem om weg te gaan en stelde de politie op de hoogte van beide incidenten. De agenten wilden de man spreken en zeiden Lucy het alarmnummer te bellen als ze hem weer zag.

De politie adviseert ruiters op te passen wanneer ze alleen rijden. “Je moet altijd standaard voorzorgsmaatregelen nemen”, vertelt politiewoordvoerder Steve Grant. “Zorg dat je weet waar je naartoe gaat, dat je een route hebt gepland en dat ze thuis weten wanneer je weer terug zou moeten zijn.”

Bron: Horse and Hound