springen details
springen details

Amazone wonderbaarlijk hersteld na coma

Nieuws

Een jonge springamazone is wonderbaarlijk hersteld na een klap van een paard tegen haar hoofd, wat haar in levensgevaar bracht. Horse and Hound schrijft dat het meisje, Kelly Evans, in oktober bewusteloos in een weide werd gevonden.


Kelly bracht een paard naar de weide, dat haar tegen haar hoofd schopte. De artsen brachten Kelly voor 22 dagen in een kunstmatig coma. Ze moest worden geopereerd aan haar schedel en haar neus moest worden gereconstrueerd, hij was op drie plaatsen gebroken.

“Na het ongeluk moest ik alles opnieuw leren”, vertelt Kelly aan Horse and Hound. “Ik kon maar voor 30 seconden staan voordat ik weer moest gaan zitten, ik moest het allemaal rustig aan opbouwen.”

De eerste plek waar Kelly naartoe ging toen ze uit het ziekenhuis was, was haar paard. “Ze herinnerde zich nog alle namen van de paarden”, vertelt Kimberly, eigenaresse van de stal. “Ze wilde elke dag voeren en herinnerde zich elke dag meer.”

“Ik reed Kelly’s paard en bracht haar uit op wedstrijd, dus ze was er helemaal klaar voor toen Kelly weer kon gaan rijden. Kelly’s rijden moest wel vanaf de basis worden opgepakt”, vertelt ze. Kelly werkt nu fulltime voor Kimberly en begon recent weer met het rijden van wedstrijden. Ze won een rubriek voor nieuwkomers.

“Kelly’s ongeluk bracht onze wereld tot stilstand”, vertelt Kimberly. “Ik kon het niet opbrengen om op wedstrijd te gaan tot ze weer aan het herstellen was. De enige reden dat ze nog bij ons is, is omdat de ambulance er binnen zes minuten was.”

Bron: Horse and Hound