ogen
ogen

Brooke redt 400 paarden na aardbeving Nepal

Nieuws

Stichting Brooke heeft onvermoeibaar gewerkt om duizenden werkpaarden- en paardachtigen die getroffen zijn door de recente aardbeving in Nepal te redden, schrijft Horse and Country. De stichting werkt samen met gemeenschappen in Gorkha, waar het epicentrum van de eerste aardbeving lag. De stad heeft heel veel schade en verlies opgelopen.


Bijna alle paardeneigenaren hebben hun huis verloren en de 1650 werkpaarden-, ezels- en muildieren zijn ook getroffen. Veel van hen zijn gewond geraakt door vallende stenen of kwamen vast te zitten op landweggetjes, zonder voer en met hun zware lasten nog op hun rug, sommige zelfs tot weken na de aardbeving.

Er werken in Nepal drie teams van Brooke en op dit moment zijn er ongeveer 400 paardachtigen gered. De stichting heeft een speciaal kamp opgezet voor de dieren waar ze zorg krijgen van een dierenarts en het zendt ook pakketen uit, met materiaal voor een tijdelijke schuilplaats, voedsel en medische noodhulpmiddelen.

Werkpaarden- en ezels spelen in vitale rol in het ondersteunen van de bevolking van Nepal, ofwel door het werk op het land of in de steenovens van Kathmandu, waar ze zware ladingen steen over een grote afstand moeten dragen.

Rebecca Sommerville van Brooke zegt: “Er moet nog veel werk worden verzet, maar de Brooke teams in Nepal werken onvermoeibaar door - het is te danken aan mensen die donaties doen aan Brooke dat zoveel paarden, ezels en muildieren nu veilig zijn.”

Bron: Horse and Country