neus details
neus details

In één week drie paarden van gezin dood

Nieuws

Een klein familiebedrijf in Cambridgeshire roept om hulp nadat drie paarden in raadselachtige omstandigheden dood in de wei werden gevonden. De 25-jarige merrie Rosie overleed en nog geen week later overleden ook de 12 jaar oude Sharifa en Tia, die allebei drachtig waren.


Eigenaar Rebecca Pryce zegt dat onderzoek uitwees dat de jongere merries bloedingen en diepe kneuzingen in hun nek hadden en vlakbij hun hoofd. “We zijn er helemaal kapot van”, vertelt ze tegen Horse and Hound. “Ze betekenden zoveel voor ons, ze op zo’n manier verliezen is een grote klap voor onze familie.”

Hartverscheurend


De dood van Rosie was eerst nog niet zo verdacht. Een buurman zag haar gaan liggen en ging er vanuit dat ze stierf van ouderdom. “We hebben erom gehuild maar ze heeft een mooi leven gehad, het had niet mooier kunnen zijn. Maar om haar dochter Tia en Sharifa zo snel daarna en onder zulke vreemde omstandigheden te verliezen is hartverscheurend.”

Ze hadden Rosie al vijftien jaar. Tia was hun kampioensmerrie en had al veel prijzen gewonnen. “We kregen alleen hengstveulens van Tia en Sharifa, er is niets om hun lijn door te zetten.”

Autopsie


Op de jongere merries is autopsie verricht. De resultaten zijn nog niet allemaal bekend. “Ik denk dat iemand de wei in is gekomen en ze vermoord heeft. Het waren drie gezonde paarden, die vallen niet zomaar dood neer. We hopen dat we snel antwoord krijgen, al krijgen we dat misschien helemaal nooit.”

Bron: Horse and Hound