vier uur kletsuur, anky, jeroen, britt, hanspeter, diederik, jeroen
vier uur kletsuur, anky, jeroen, britt, hanspeter, diederik, jeroen

Vier uur kletsuur!

Nieuws

Vroeg jij je altijd al af wat Anky van Grunsven vroeger wilde worden? Of welke vreemde opmerkingen Hans Peter Minderhoud te horen kreeg van niet-paardenmensen? In deze serie vragen we bekende ruiters het hemd van het lijf! We gaan kletsen met Anky van Grunsven, Jeroen Dubbeldam, Hans Peter Minderhoud, Tim Lips, Diederik van Silfhout en Britt Dekker!Wat is jouw meest memorabele paardenmoment?

Britt Dekker:


“Dat is het moment dat mijn eerste paard geboren werd. Ik wist al dat ik hem zou gaan kopen. Toen ik op school zat, notabene bij de directeur omdat ik straf had, kreeg ik het bericht dat de merrie aan het bevallen was. Ik ging er direct heen en daar ben ik heel blij om. Het was één van de meest bijzondere momenten uit mijn leven: Jack werd geboren. Ik heb hem nu nog steeds. Hij is nu zeven jaar en hij gaat nooit meer weg!”Hans Peter Minderhoud:


“Dat zijn er meerdere. De eerste keer dat ik in het landenteam dressuur zat hadden we goud wonnen op het EK in Turijn, het was de eerste keer dat Nederland goud had. Een heel speciaal moment. Andere bijzondere momenten voor mij waren de zilveren medaille in HongKong in 2008, goud op het WK in Kentucky en de Kür op muziek van Edward en Totilas tijdens het EK in Windsor 2009.”Anky van Grunsven:


“Mijn meest memorabele paardenmoment is denk ik de laatste Kür met Bonfire op de Olympische Spelen in Sydney. Met Sali waren dat de Olympische spelen in HongKong en Athene. De Olympiades zijn qua prestaties het meest bijzonder voor mij.”Wie is dankzij jou besmet met het paardenvirus?

Jeroen Dubbeldam:


“Dat is sowieso mijn dochter Nina. En ik hoop nog heel veel andere mensen!”Tim Lips:


“Ik weet niet of iemand door mij besmet is met het paardenvirus. Bij ons thuis is het juist andersom gegaan. Mijn zusje is begonnen met paardrijden. Ik heb natuurlijk twee crossende ouders, die mijn zusje aanstoken. Toen zij ging rijden, maakte ik het van dichtbij mee en wilde ik ook graag paardrijden!”Anky van Grunsven:


“Mijn kinderen rijden allebei. Ze vinden paardrijden heel leuk, maar zijn ook dol op andere sporten, zoals voetbal. Toch denk ik niet dat een mens ervoor kan zorgen dat iemand besmet raakt met het paardenvirus. Dat kan alleen het paard zelf.”