150812834_ABFweb
150812834_ABFweb

Vier uur kletsuur!

Nieuws

Vroeg jij je altijd al af wat Anky van Grunsven vroeger wilde worden? Of welke vreemde opmerkingen Hans Peter Minderhoud te horen kreeg van niet-paardenmensen? In deze serie vragen we bekende ruiters het hemd van het lijf! We gaan kletsen met Anky van Grunsven, Jeroen Dubbeldam, Hans Peter Minderhoud, Tim Lips, Diederik van Silfhout en Britt Dekker!Wat is iets wat veel mensen niet van je weten?

Britt Dekker:


“Dat is heel lastig, want mensen weten al zo veel over mij. Maar wat ze misschien niet verwachten, omdat ik het liefst frietjes eet, is dat ik goed kan koken. Ik maak graag heel simpel eten, maar dan wel heel lekker. Zoals een heerlijke gehaktbal of een stukje sliptong.”Jeroen Dubbeldam:


“Ik weet het echt niet, ik verberg niet zoveel. Misschien mijn grootste blunder op het WK in Jerez in 2002. Ik maakte een grote ruiterfout in de finale op zaterdag, waardoor ik niet in de paardenwissel terecht kwam.”Hans Peter Minderhoud:


“Dat ik heel lekker kan koken!”Wat kan volgens jou beter of anders in de paardenwereld?

Britt Dekker:


“Dan kom ik toch weer bij de paarden die er ongelukkig uitzien. Ook zijn veel (wedstrijd)paarden steeds kreupel. Zoals bijvoorbeeld met de Wereldruiterspelen in Normandië: de helft van het Nederlandse team ging niet mee. Ook op andere wedstrijden zie je vaak grote namen uitvallen. Terwijl die paarden echt niet kreupel worden omdat ze over een heuvel rennen in de wei. Als ze al buiten komen is dat helemaal ingepakt. Ik denk dat ze kreupel worden omdat ze het werk niet aankunnen, er moet beter op worden gelet dat er niet te veel gevraagd wordt van een dier. Het belang van het paard moet altijd voorop staan.”Tim Lips:


“Ik denk dat we al heel veel dingen erg goed doen. Wij Nederlanders zijn niet voor niets de beste van de wereld in dressuur, springen en vierspan mennen. Als ik naar mijn eigen discipline eventing kijk, denk ik dat er beter gereden moet worden voor men de cross ingaat. De springparcoursen zijn aan de lage kant. Deze moeten minimaal 10 centimeter hoger staan dan in de cross. Degenen die een goed springparcours rijden, komen dan normaliter ook goed door de cross. Onze sport heeft wel baat bij een beetje voorzichtigheid.”Anky van Grunsven:


“Bij de dressuur kan heel veel beter, vind ik. Ik zou het graag wat strenger en strakker beoordeeld zien. Het rijden van een verkeerde lijn moet je serieus flink punten kosten. Eigenlijk net als bij het springen: een fout is een fout. In onze sport wordt het nog wel eens met de mantel der liefde bedekt.”