160919293_ABFweb
160919293_ABFweb

Grappige situaties met niet-paardenmensen

Nieuws

Hoe doe je een paard een hoofdstel om? Waarom draagt een paard bandages? Voor ons paardenmensen zijn dit vragen waarop het antwoord vanzelfsprekend is. We staan er dan ook helemaal niet bij stil dat dit soort dingen voor niet-paardenmensen soms tot verwarring en/of grappige situaties kan leiden…


Je vader die je naar stal brengt en maar even blijft hangen zodat hij niet twee keer heen en weer hoeft te rijden, of je vriend die verder niks met paarden heeft maar met je mee gaat op wedstrijd omdat je vaste groom heeft afgezegd… Soms komt het voor dat je een niet-paardenmens mee naar stal neemt. Dit kan soms tot onverwachte en grappige situaties leiden. Bit verzamelde een aantal grappige situaties met niet-paardenmensen.

Behulpzame vriend


Lisa Provence heeft zo’n vriend die verder niks met paarden heeft, maar die toch regelmatig met haar meegaat naar stal. Als hij mee is probeert hij Lisa ook te helpen, wat Lisa erg lief van hem vindt maar wat nog niet altijd helemaal goed gaat. “Het land waar mijn paard staat ligt zo’n vijf minuten bij de stal vandaan. Omdat hij al vaker mee was geweest, stelde mijn vriend voor om mijn paard alvast te gaan halen zodat ik intussen de spullen klaar kon leggen en het voer kon klaarmaken. Na tien minuten keek ik even in de richting van het land, maar ik zag hem nog niet aankomen. ‘Beetje vreemd’, dacht ik nog. Na twintig minuten komt hij terug zonder paard. ‘Ik weet niet welk paard van jou is’.  Even ter info: er staan maar vier paarden op het land. Toen bleek dat hij haar alleen herkende aan haar deken, en ik had vorige week een andere deken opgedaan.”

Het paard optomen


Heel lief bedoeld natuurlijk, wanneer manlief je wil helpen tijdens het opzadelen. Maar de peesbeschermers, kun je voortaan misschien beter zelf doen. “Mijn man deed de peesbeschermers om alsof het scheenbeschermers waren”, vertelt Samantha de Bruijn ons. En soms blijkt het maar weer dat niet-paardenmensen een ander idee hebben van waar bepaalde onderdelen horen te zitten dan wij. “Wanneer je bijvoorbeeld vraagt waar de beugels en beugelriemen aan vast horen te zitten. Dan krijg je als antwoord: ‘Aan zijn mond, duhhh’” vertelt Angel Lutter. En het nut van bandages? “Kijk mam, dat paard heeft vier gebroken benen”, kreeg Natascha Gielen te horen. Bandages en gips lijken natuurlijk ook erg op elkaar 😉

Verkeerde interpretaties


Het zoontje van Ingrid Dijkers nam bij zijn eerste paardrijles de opdrachten nog iets te letterlijk. “Tijdens zijn eerste les moest mijn zoontje van hand veranderen. Hij was toen zes jaar oud geloof ik en snapte er niks van. Mijn zoontje stopte, deed de teugels in de ene hand, pakte die toen keurig over naar de andere hand en vroeg of het goed was zo. De tranen liepen over mijn wangen van het lachen.”
Ook de vriend van Samantha van der Ham heeft wel eens een paardenterm verkeerd geïnterpreteerd. “Ik had een paard op het oog en liet de advertentie aan mijn vriend lezen. ‘Deze zou ik niet nemen’, zei hij. ‘Er staat dat-ie licht is aangereden, straks krijgt-ie nog een trauma of een blessure!’” Je kunt maar beter zeker weten dat je goed begrijpt wat er staat.
Zo kreeg Amanda Noordzij een vraag van haar man over de paralympische spelen. “’Zijn dan de ruiters of de paarden die meedoen aan de paralympische spelen gehandicapt?’ vroeg hij mij”, vertelt Amanda Noordzij.

Heb jij ook een keer iets grappigs meegemaakt met niet-paardenmensen? Laat het ons weten in de reacties 😊


Bron: Bitmagazine.nl