Dujardin
Dujardin

Bit Buzz: Zadeldek Dujardin en Valegro op eBay

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: Gesigneerd zadeldek van Charlotte Dujardin en Valegro te koop, foute kür van Q-Music dj’s, en staleigenaar doodgeschoten in Duitsland.



Fun


Een gesigneerd zadeldekje van Charlotte Dujardin, dat op de rug van Valegro heeft gelegen, is te koop via eBay. De opbrengst is bestemd voor het Landmarks College. Dat ondersteunt volwassenen met leerproblemen en beperkingen. Charlotte heeft het dekje gedoneerd aan Landmarks College, dat het nu veilt op eBay om geld in te zamelen voor harnachement voor hun nieuwe paard. Vermoedelijk is het dekje gebruikt tijdens de winnende rit op de wereldkampioenschappen dressuur.



Nieuws


Een paard in Engeland is aangereden en overleden aan zijn verwondingen, nadat voetgangers het weidehek open hadden laten staan, meldt Horse and Hound. In totaal ontsnapten er drie paarden door het openstaande hek uit het weiland. Ze liepen daarna over een drukke weg, waar een van de drie werd aangereden. De bestuurder van de auto, die total loss raakte, bleef ongedeerd. Een dierenkliniek uit de buurt waarschuwt wandelaars om beter op te letten en hekken te sluiten als ze die tegenkomen. Lees hier het hele bericht.



Muziek


Radiodj’s Mattie en Wietze van Q-Music zoeken muziek uit voor een foute kür. Ze doen dat voor dressuurruiter Frans van den Heuvel die met zijn paard mee mag doen aan het CH Groningen op 20 december. Beluister het fragment.



Nieuws


Een 52-jarige man is donderdagmiddag doodgeschoten op een pensionstal in Leipzig. Dat schrijft de Leipziger Volkszeitung. De dader ging er in een zwarte auto vandoor. Volgens de politie ging het om een gerichte aanval, maar het is nog gissen naar de reden.



Video


En zoek je nog een leuk cadeau voor onder de kerstboom of een surprise voor Sinterklaas? Klik dan op deze link voor een filmpje.