110316465_ABFweb
110316465_ABFweb

Bit Buzz: foto agent en gewond paard gaat viral

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: de foto waarbij een agent bij zijn gewonde paard blijft liggen gaat viral, tv-programma Bureau Brabant besteedt aandacht aan mishandelingen en tips hoe jij de favoriet van je paard wordt.



Nieuws


Je hebt ‘m vast al voorbij zien komen: de foto waarbij een agent van de politie in Houston bij zijn gewonde paard bleef liggen tot het dier uit zijn lijden werd verlost door de dierenarts. De foto ontroert veel mensen en gaat daarom viral op internet. Bekijk hier het beeld.



Nieuws


Bij Omroep Brabant is vanavond om 18:15 de eerste uitzending van Bureau Brabant te zien. In deze eerste aflevering vraagt de politie om extra aandacht voor het paard dat 17 november in Den Dungen is mishandeld. De politie vraagt getuigen zich te melden. Lees hier verder.



Fun


Het gevleugelde paard Pegasus kennen we allemaal uit de legendes. Maar hij is niet alleen: er zijn nog meer paard-achtige figuren in historische verhalen. Denk aan Bucephalus, het grote zwarte paard van Alexander de Grote of Marengo, het paard van Napoleon. Lees hier wat er over deze dieren verteld wordt.



Dressuur


Edward Gal, Charlotte Dujardin, maar geen Valegro. Wie gaan de dressuur vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen in Rio? Bekijk hier de lijst.



 Video


Paardrijden is teamsport. Het is belangrijk dat je daarom goed met je paard overweg kan. Hoe zorg je ervoor dat jij een prettig gezelschap bent voor je beste vriend? Bekijk dit leuke en verhelderende filmpje.