Halthouden
Halthouden

Bit Buzz: Verbeter het halthouden op je zit

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: In drie stappen vloeiend halthouden, ezel uit het water gered in Ierland en tien redenen om een paardenmeisje te daten.



Dressuur


Halthouden is één van de eerste oefeningen die we leren als we beginnen met paardrijden. Toch komt er wat meer bij kijken dan alleen diep zitten en aan de teugels trekken. Wil jij een vloeiende overgang naar halt maken? Ga dan aan de slag met de tips die we eerder publiceerden.



Onderzoek




In Frankrijk deed men onderzoek naar de gevoeligheid van de darmen van het paard. Het bleek dat zelfs een kleine verandering van ruwvoer invloed heeft op het microbacteriële ecosysteem. Eerder was al bekend dat kleine veranderingen de kans op koliek vergroten. Meer weten over het onderzoek? Lees hier verder.





Nieuws


In Ierland is een ezel uit het water gered. Er zijn al een aantal dagen flinke overstromingen, en zodoende was de ezel twaalf uur lang ingesloten. De eigenaar was ontzettend blij toen het dier gered werd. Bekijk hier het verslag met de foto’s.



Fun


Er zijn genoeg redenen om een paardenmeisje te daten. Je hoeft je geen zorgen te maken dat jij de rare bent tussen jullie, want dat is zij. Bovendien weet ze hoe ze moet zorgen (in ieder geval voor haar paard dan) en de goedkeuring van haar paard is belangrijker dan die van haar vader. Bekijk hier de lijst met grappige gifjes.



 Video


Werk jij weleens met balkjes? Dit is wel een mooie en creatieve variant daarvan!





KRV Olten-Gösgen die Zweite...Posted by Horsephysio on maandag 7 december 2015