charlotte dujarding, valegro
charlotte dujarding, valegro

Bit Buzz: Dujardin veilt spullen voor The Brooke

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet. Vandaag onder andere Charlotte Dujardin veilt spullen voor The Brooke, de paardenversie van Hello van Adele en ben jij goed voorbereid op een pak sneeuw?



Nieuws


Altijd al iets willen hebben van Charlotte Dujardin en Valegro? Dat kan. De topamazone veilt namelijk enkele items van haarzelf. De opbrengst gaat naar The Brooke, waar Dujardin ambassadeur voor is. Je kunt onder andere bieden op de rozet van Jumping Amsterdam, de deken die Valegro kreeg op het EK 2015 en zelfs op een paar hoefijzers van het gouden dressuurpaard. Klik hier voor de veiling.



Welzijn


Het wordt kouder. Althans, dat zei de weerman. Nu wil ‘kouder’ niet direct betekenen dat er ook sneeuw gaat vallen, maar volgens Lottie Butler is het toch goed om eens te kijken of je wel voorbereid bent op de sneeuw. Want als het zomaar ineens wel valt en je bent niet goed voorbereid, ben je te laat. Op Horse & Hound geeft ze tips om je stal sneeuwklaar te maken.



Fun


Als we het dan toch over dat kouder wordende weer hebben... Zodra het koud wordt is het natuurlijk niet altijd meer mogelijk om te gaan rijden. Je bak is bijvoorbeeld bevroren. Of je neus vriest eraf zodra je hem buiten steek. No way dat jij vandaag verder komt dan je warme bed. Horse Channel heeft enkele tips voor je als het te koud is om te gaan rijden.



Onderzoek


Er zijn veel verschillende manieren om je paard hooi te voeren. Een hooinet, een ruif of gewoon vanaf de grond bijvoorbeeld. Onderzoekers van het Kentucky Equine Research hebben onderzocht of het gebruik van een hooinet ervoor zorgt dat je paard minder snel aankomt. Hun conclusie: in combinatie met vetarm voer werkt dat zeker. Lees hier meer over het onderzoek.



Video


Veel muziekliefhebbers hebben er lang op gewacht, de nieuwe singel van Adele: Hello. Het nummer werd een enorme hit, ook onder paardenliefhebbers. Eén zo’n paardenliefhebber maakte zelfs een parodie op het nummer, inclusief video. Zie hier de paardenversie van Hello. Herkenbaar?