Hester Dujardin
Hester Dujardin

Bit Buzz: Carl Hester verslaat Charlotte Dujardin

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: Carl Hester verslaat zijn leerlinge Charlotte Dujardin, een race in dameszadel en alles wat je moet weten over kribbebijten.



Nieuws


Baas boven baas tijdens de Wereldbeker Kür op Muziek in Londen: Charlotte Dujardin werd daar van de eerste plaats verstoten door haar trainer én de eigenaar van haar paard, Carl Hester. “Charlotte en ik zijn goede rivalen van elkaar”, vertelt Hester in een interview met Horse & Hound. “Ik ben er al aan gewend om tweede te worden, dus om van haar te winnen betekent erg veel voor me. Dit is een geweldig kerstcadeau!” Lees hier verder.



Gedrag


Kribbebijten: geen eigenschap die je graag ziet bij een paard. Het roept direct beelden op van compleet gesloopte stallen en hekwerk, en kan daarnaast ook nog eens gezondheidsrisico’s voor je paard veroorzaken. Gelukkig wordt er veel onderzoek gedaan naar de oorzaken van het probleem en zijn er ook een aantal oplossingen gevonden. The Horse schreef een overzichtelijk artikel over alle recente onderzoeken en oplossingen. Lees het hele artikel hier.



Nieuws


In de Verenigde Staten is een enorme partij in beslag genomen paardentrofeeën geveild. De bijna 900 trofeeën en plaquettes behoorden toe aan Quarter Horse-fokker Rita Crundwell.  Zij belandde in 2013 in de cel na het stelen van meer dan vijftig miljoen dollar van het stadsbestuur waarvoor ze werkte. De veiling was bedoeld om een deel van het gestolen geld terug te krijgen, maar leverde slechts een fractie van de verdwenen miljoenen op: de volledige prijzenkast ging voor $5560,- onder de hamer. Bekijk hier foto’s van de indrukwekkende collectie prijzen.



Fun


Voor wie een gewone steeplechase nog niet spannend genoeg is, is hier een nieuwe uitdaging: een steeplechase in dameszadel! Tijdens de Dianas of the Chase Cup reden dit jaar veertien amazones mee in de race; velen gekleed in traditioneel kostuum met gezichtssluier, allemaal in dameszadel. Extra leuk: één van de amazones filmde haar rit met een GoPro. Klik hier om foto’s en de GoPro-video van het evenement te bekijken.



Beeld


Heb jij een speciale onesie voor de feestdagen? Shetlander Daffy in ieder geval wel. Je kunt je afvragen of hij een onesie echt nodig heeft met die pluizige wintervacht, maar wat is hij schattig in zijn op maat gemaakte pyjama!