totilas
totilas

Bit Buzz: Dekgeld Totilas flink omlaag

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt je dagelijks je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet. Vandaag onder andere: dekgeld van Totilas flink omlaag, agressie bij paarden komt meestal door mensen en tips voor een goede keertwending om de achterhand!



Nieuws


Vorig jaar kondigde Paul Schockemöhle al aan het dekgeld van 8000 euro voor Totilas te zullen verlagen. Nu heeft mede-eigenaar en hengstenhouder Schockemöhle op zijn website het nieuwe tarief voor de Gribaldi-zoon bekend gemaakt: 2500 euro. Na de beëindiging van Totilas‘ sportcarrière meldde Schockemöhle dat de vraag naar het sperma van Totilas was afgenomen, toen bleek dat hij niet meer de grote ster was. Lees hier meer. 



Onderzoek


Abnormaal agressief gedrag bij paarden wordt meestal veroorzaakt door mensen, blijkt uit onderzoek. “Defensieve agressie treed op wanneer een paard geen mogelijkheid heeft om weg te komen. Paardeneigenaren- en fokkers zouden gedragstekenen van een slechte mentale staat moeten herkennen om het welzijn van de paarden te verbeteren”, vertellen ze tegen Horsetalk. Slecht management - paarden op een te kleine plek houden, ze isoleren of niet goed voeren - zorgt ook voor toenemende agressie.



Rijtechnisch


Heb je weleens een keertwending om de achterhand gereden? Of je nu slechts voor de fun rijdt of je weg zoekt naar de top, keertwendingen zijn van groot belang voor succes in de toekomst. Internationaal dressuuramazone Ruth Edge vertelt op Horse and Hound haar vijf stappen naar een succesvol begin van keertwendingen.



Nog meer rijtechnisch


Het jaar is pas net begonnen en de meeste mensen hebben hun eerste goede voornemens alweer gedropt. Jij ook? Om ervoor te zorgen dat 2016 jouw beste paardenjaar ooit wordt, somt Horse and Hound vijf goede voornemens op om je rijden te verbeteren waar je vandaag nog mee kunt beginnen!



Video


Een hoogbejaard paard genaamd Khaheer kon niet meer overeind komen in de diepe modder. Hij kwam steeds vaster te zitten en de brandweer moest eraan te pas komen om hem te redden. De dierenarts gaf hem een verdoving en samen met een heel reddingsteam werd de ruin weer op de benen geholpen. Lees hier meer.