training
training

Bit Buzz: Is jouw paard klaar voor de oefening?

Nieuws

Even lekker lezen! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: Zo weet je of je paard klaar is voor de oefening, zo word jij de favoriet van je paard en de geboorte van een veulen.



Rijtechnisch


Hoe weet je of je paard klaar is voor een bepaalde oefening? We weten allemaal dat hart, spieren, pezen enzovoort getraind moeten worden om de lastigere oefeningen - of het nu gaat om verzamelde galop of een een hoge sprong) - uit te voeren. Maar in de praktijk worden paarden vaak overvraagd met blessures als gevolg. Hoe je kunt beoordelen of je paard klaar is voor de volgende stap, lees je hier.



Nieuws


Gisteren heeft voor het eerst in de geschiedenis een vrouwelijke jockey een Grade 1 hindernis gewonnen. De Britse Lizzie Kelly won op de renbaan van Kempton Park met haar volbloed. De Kauto Star Novices Chase is een hordenrace over 3 mijl (ongeveer 4,8 km) en net zo zwaar als de Cheltenham Gold Cup. In Groot-Brittannië was nooit eerder zo’n zware race door een vrouw gewonnen.



Achtergrond


Wil je dit jaar kijken bij de demonstratie van de paardenreddingsboot op Ameland? Morgen trekken om 13:30 tien paarden van de reddingsbrigade de boot van het strand de zee in. Lees hier meer over het evenement.



Fun


Paardrijden is teamwork. Je paard is je partner en jullie moeten perfect op elkaar ingespeeld zijn. Maar je paard moet niet alleen jouw favoriet zijn, het is ook de bedoeling dat jij de favoriet van je paard bent! Dat doe je door naar hem te luisteren, doelen te stellen en je paard te geven wat hij nodig heeft.



Beeld


Benieuwd naar wat er allemaal gebeurd in het lichaam van een merrie als zij bevalt van haar veulen? Dit interessante filmpje belicht de geboorte van allerlei kanten.





Insights in the foaling mare.

Posted by Veterinarians on maandag 28 december 2015