sneeuw
sneeuw

Bit Buzz: individuele voorkeur voor schuilmogelijkheid

Nieuws

Even lekker lezen tijden je lunch! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet. Vandaag onder andere: de individuele voorkeur voor schuilstallen, een zeehond in de wei en een gered paard dat de wens van een meisje laat uitkomen.



Onderzoek


Uit een Noorse studie blijkt dat een goede schuilstal met voldoende voedsel genoeg is om paarden warm te houden tijdens een winterse periode. Ook blijkt dat paarden verschillende voorkeuren hebben voor buiten of binnen tijdens koude temperaturen. Volgens de onderzoekers hangt dat af van voermanagement, ras, leeftijd, en de vacht. Lees hier meer. 



Nieuws


Ken je Duivelsklauw? Voor paarden wordt het gebruikt bij lichte gewrichtspijn. Horse and Hound waarschuwt ruiters die het gebruiken: de FEI gaat het namelijk op de dopinglijst zetten. Lees hier waarom.



Nog meer nieuws


Er is een nieuw implantaat in de maak om mensen die verlamd zijn door bijvoorbeeld een dwarslaesie te helpen. Er is maar liefst 16 miljoen dollar uitgereikt om de onderzoekers een apparaat te laten ontwikkelen dat signalen kan zenden tussen delen van de hersenen of het zenuwstelsel die verbroken zijn door verwondingen. Lees hier meer. 



Fun


Met sommige paarden is het altijd een verrassing wat je ‘s ochtends in de wei aantreft. Een deken dat op wonderbaarlijke wijze is uitgedaan of een merrie die onverwachts is bevallen, maar gekker wordt het toch echt niet. In Nieuw Zeeland wel: daar vonden paardeneigenaren een zeehond in hun weide. Lees hier het opmerkelijke verhaal. 



Video


De vijf jaar oude Eden uit Maryland strijdt al haar hele leven tegen kanker. Toen ze een wens mocht doen besloot de stichting dan ook dat hij perfect moest zijn. Het enige probleem: Eden wilde over de rode loper rijden op een eenhoorn. Gelukkig was er een opvanghuis dat de twee perfecte paarden had: Kaboom de ‘eenhoorn’ en Muchkin de ‘pegasus’.