detail been rijtechnisch houding zit hulpen
detail been rijtechnisch houding zit hulpen

Bit Buzz: Zo rijd jij je paard voorwaarts

Nieuws

Even lekker lezen! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: Tips om je paard voorwaarts de rijden, Charlotte Dujardin doet oproep voor hulp tijdens overstromingen en anatomie voor niet-paardenmensen.



Nieuws


Nog steeds zijn er in het Noorden van Engeland overstromingen. Veel paardeneigenaren zijn daarom op zoek naar een andere plek om hun dieren te stallen. Dressuuramazone Charlotte Dujardin schoot gisteren via Facebook te hulp en deed een oproep voor stallen, hooi en stro. Honderden reacties waren het gevolg. Lees hier meer over de oproep.



Rijtechnisch


Een veel voorkomend probleem is een paard dat niet voorwaarts is. Maar wat is daar de oorzaak van en hoe kun je dit oplossen? Lees hier de tips met uitleg!



Fun


We kennen ze allemaal: de betweter, de verzamelaar en natuurlijk meneer Natural Horsemanship. Deze tien verschillende paardeneigenaren kennen we allemaal!



Achtergrond


De zwaartekracht is wellicht onze grootste vijand, maar met een beetje timing kan het spectaculaire beelden opleveren. Bekijk hier de spannendste (bijna) valmomenten van afgelopen jaar



Beeld


We weten allemaal wel dat het leren van de anatomie en alle onderdelen van je paard niet de makkelijkste opgave is. Zeker niet voor niet-paardenmensen. Veel van onze woorden zijn totaal niet gelinkt aan de functie, of hoe het eruit ziet. Dat is ook zo in het Engels. Dit grappige filmpje laat zien hoe ingewikkeld ons vocabulaire eigenlijk is voor de niet-paardenmens.