Gisella Bartels balken cavaletti
Gisella Bartels balken cavaletti

Bit Buzz: Aan de gang met balkjes

Nieuws

Even lekker lezen! Bit brengt dagelijks om 12:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag onder andere: Aan de gang met balkjes, Charlotte Dujardin wint met Uthopia en filmpje met uitleg om beter te worden in dressuur.



Instructie


In de winter kun je niet altijd zomaar lekker buiten rijden. Toch valt er ook nog genoeg te doen in de binnenbak. Wat denk je er van om eens een keer goed aan de slag met balkjes te gaan? In dit artikel wordt uitgelegd hoe je op een uitdagende manier met balkjes aan de slag gaat.



Dressuur


Charlotte Dujardin is niet alleen de beste met haar paard Valegro, maar kan ook met het paard van haar trainer winnen. Dat bewees ze gisteravond in Londen Olympia. Ze won in de Grand Prix met het paard Uthopia. Hans Peter Minderhoud werd derde met Glock’s Flirt.



Achtergrond


Anky van Grunsven veilt een les voor 3FM Serious Request. Vanaf morgen 17 december 9.00 uur tot donderdag 24 december 21.21 uur kan je bieden op het item  ‘Masterclass dressuur van Anky van Grunsven’. 3FM Serious Request 2015 zet zich in voor de toekomst van kinderen en jongeren in oorlogsgebieden. Lees hier meer over de actie.



Fun


Je paard: “Waar is al het gras gebleven? Ik heb honger!”. Jij: “Het is winter, het groeit minder hard nu. Serieus, je bent zo melodramatisch.” Je paard: “Ik ben niet melodramatisch. Er is hier helemaal geen gras, geen enkel sprietje.” En andere dingen die je paard jou zou sms’en als hij een telefoon had. Lees de grappige gesprekken hier.



Rijtechnisch


Winnares van olympisch goud Laura Tomlinson geeft vandaag tijdens de London International Horseshow een demonstratie met haar paard Capri Sonne Jr. In aanloop naar dit evenement maakte ze met Landrover alvast een filmpje waarin ze tips geeft om beter te worden in verschillende dressuuroefeningen.