IMG_0552
IMG_0552

Paradepaardje: Unique kan iets te goed springen

Nieuws

Van trouwe Tinker tot ritselige Belg, van fanatieke minishet tot atletische Shire. In deze rubriek gaan we op zoek naar de niet alledaagse paardenrassen en hun talent. Dat hoeft niet per se dressuur te zijn of springen. In deze rubriek zetten we deze opvallende paradepaardjes in de schijnwerper. Vandaag: Unique, geen bijzonder ras als KWPN’er, maar wel een met een bijzonder karakter volgens haar eigenaresse Jeanine Jansen (14) uit Genemuiden.


Toen Jeanine haar nu 15-jarige merrie Unique voor het eerst zag, was ze op slag verliefd. Ze ging eigenlijk voor een ander paard kijken, maar dat was te druk voor haar. Toen boden ze Unique aan als optie en zodra ze de hoek om kwam lopen, viel Jeanine als een blok voor haar.

Lieve domme uitstraling


“Het leuke aan Unique is dat ze zo’n lieve maar ook een beetje domme uitstraling heeft! Ze draait altijd haar oortjes helemaal naar achteren en dat geeft een raar gezicht!”, vertelt Jeanine. “Ook weet ze het telkens meteen als ik op stal kom en ze begint dan direct te hinniken.”

Dwars


“Unique is zwart en ze is ongeveer 1,64 m hoog. Bij haar vorige eigenaar heeft ze twee jaar in het Rabobank talententeam meegedaan. Ons doel is samen om op concours te gaan en zo veel mogelijk prijzen te winnen. Zowat alles gaat goed: het gaat goed met onze band ,maar ook met het rijden, voornamelijk springen. Door haar durf ik nu 1.10 m te springen en eerst was dat maar 50 cm. Wat minder goed gaat, is aan de teugel lopen. Daar is ze best dwars in en dat is ook de reden dat ik nog geen wedstrijden rijd met haar.”

Door het vuur


Jeanine heeft wel al crossen gereden met haar paard. Haar eerste cross vond ze heel spannend, maar tegelijkertijd heel mooi. En aan hun eerste ponykamp samen, heeft ze ook mooie herinneringen. Zowel de cross als het ponykamp vond ik heel eng, maar Unique ging voor mij door het vuur waardoor ik er op een gegeven moment ook echt voor ging.”

Over de bakrand


“Haar karakter is heel lief maar ook erg eigenwijs. Het minder leuke is dat ze iets te goed kan springen: Unique is namelijk een keer over de bakrand gesprongen toen ze daar losliep en een keer uit de paddock.”

PS: Heb jij ook een Paradepaardje? Vul dan hier het formulier in en wie weet komt jouw paard in deze wekelijkse rubriek! Elke zondag vind je een nieuw Paradepaardje online.