IMG_3080
IMG_3080

Paradepaardje: First Lady is niet de makkelijkste

Nieuws

Van trouwe Tinker tot ritselige Belg, van fanatieke minishet tot atletische Shire. In deze rubriek gaan we op zoek naar de niet alledaagse paardenrassen en hun talent. Dat hoeft niet per se dressuur te zijn of springen. In deze rubriek zetten we deze opvallende paradepaardjes in de schijnwerper. Vandaag: First Lady, een 7-jarige KWPN’er.


“First Lady is misschien wel een volle KWPN’er, ze heeft streken die je ook bij diverse rassen ziet. Ze kan bokken als de beste en je omver beuken als ze wil eten. Met rijden is ze ook niet de makkelijkste. Je moet zelfverzekerd zijn, anders neemt ze een loopje met je.” Zo omschrijft Anne-Sophie (Moos) Hooft (15) uit Brielle haar zeven jaar oude verzorgpaard van 1.72 m hoog.

Veulen


Ze leerde Lady kennen op de manege waar ze reed. “Het verleden van Lady is als volgt: Lady werd als veulen gekocht door een dressuurruiter bij mij op de manege. Het was de bedoeling om hoog in de dressuursport met Lady te komen. Lady werd naar een plek gestuurd om in te rijden en hier zeiden ze al dat ze een pittig, maar goed paard is. Toen Lady haar eigenaar haar zelf ging rijden, ging dat met ups en downs. Na een tijd kwam ze erachter dat Lady niet echt een paard voor haar was en ze besloot haar te verkopen. Lady ging naar een africhtingsstal die haar verder trainde en te koop zette zonder succes. Na een paar maanden besloot de eigenaar lady te verkopen aan de manege waar ze altijd heeft gestaan en waar ik dus reed.”

Zelfverzekerd zijn


“Op Lady rijden was mijn doel. Ze sprak me altijd al aan en ik vond het leuk dat ze altijd hinnikte als ze me zag. Ik had de lat hoog gelegd want Lady had een gebruiksaanwijzing. Namelijk dat je zelfverzekerd moet zijn en dat je haar niet in haar eigen tempo mag laten lopen. Als je dat doet, neemt ze je in de maling.”

Gevallen


Anne-Sophie is een keer van Lady afgevallen. Dat was in de springles, maar daar kon ze niets aan doen, want ze kwam niet goed uit. Toen sprong ze met vier benen tegelijk de lucht in en ik viel eraf.” Lady zit vol verrassingen zegt Anne-Sophie. “Soms probeert ze je eraf te gooien, of staat ze in een keer stil.” Bang is Anne-Sophie daar niet van geworden. Ze heeft zichzelf alleen maar meer doelen gesteld met Lady. Die is inmiddels geen manegepaard meer. “Lady is verkocht aan de beste eigenaar die ze maar kan wensen. En ik ben er super blij mee dat ik Lady mag verzorgen en haar ook als mijn eigen paard mag beschouwen.”

Zwemmen


We kunnen op dit moment eigenlijk alles met Lady. We doen aan springen en dressuur, maar als je Lady een plezier wil doen, moet je met haar een rondje naar buiten en het liefst naar het strand: al dat water vindt ze heerlijk! Met springen wordt ze soms best boos omdat ze niet hard op de sprong af mag rennen maar na 15 minuten is dat wel over. En met dressuur moet ze er maar net zin in hebben. Ons doel is Lady zo mak te krijgen dat we zonder zadel en misschien ook wel zonder hoofdstel naar het strand kunnen gaan. Dan kunnen we samen gaan zwemmen.”

PS: Heb jij een paard met een bijzondere, niet alledaagse kruising? Vul dan hier het formulier in en wie weet komt jouw paard in deze wekelijkse rubriek! Volgende week zondag starten we met een nieuwe rubriek: de Kruising.

Bron: Bitmagazine.nl

 

 

.