Jeffrey Lanters
Jeffrey Lanters

InstaFamous: @jefhee

Nieuws

Jeffrey Lanters (24) zat anderhalf jaar geleden voor het eerst op een paard en toen begon hij ook met het vastleggen van zijn ervaringen op Instagram. Sindsdien is het aantal volgers van zijn account enorm gegroeid. Inmiddels staat er 14,9K op de teller.

“Ik wilde paard leren paardrijden omdat een aantal familieleden van mij ook paarden hebben, daar ben ik toen besmet met het virus. Ik ben toen gestart met een leasepaard, maar na een half jaar kwam ik mijn huidige paard Utopia tegen. Utopia is een 17-jarige KWPN x tuigpaard merrie en ik heb enorm veel van haar geleerd. Dat maakt ook dat ik een speciale band heb met haar, omdat ze me zo veel heeft geleerd, hebben we heel veel vertrouwen in elkaar. Ze is een enorm fijn leerpaard.”

Today we went to @csieindhoven Concours Hippique, this is one of the biggest jumping events in the Netherlands. Rosa’s (@eindhoeve’s) meadow is at the event, so we were allowed to park at the VIP parking lot to get to her and before riding we had to cross part of the terrain. Last week Utopia and I visited the terrain while they were building it. (See my story for the photo). Even though I’ve only been riding for 8 months I would love to get good enough to be able to ride at such competitions! But I also love to just practice and ride for fun with Utopia. Do any of you ride competitions already? . Vandaag zijn we naar Concours Hippique geweest, dit is een van de grootste springwedstrijden van Nederland. Rosa’s wei is bij het evenement, dus mochten we op de VIP plekken parkeren zodat we bij haar konden komen. Vorige week zijn ik en Utopia langs het terrein gereden terwijl ze aan het opbouwen waren. (Zie mijn story voor de foto). Ondanks ik pas 8 maanden paardrijd lijkt het me supergaaf om met zo’n grote competitie mee te kunnen doen! Maar ik vind het ook leuk om gewoon te oefenen en recreatief te rijden met Utopia. Rijden jullie al wedstrijden?

Een bericht gedeeld door Jeffrey Lanters (@jefhee) op


Wat de paarden betekenen

“Ik heb een eigen bedrijf, daarmee ontwikkel ik spelletjes voor scholen. Ik zit dus de hele dag binnen. Dat is vaak best wel druk en vermoeiend. Als ik dan klaar ben met werken, ga ik naar de paarden. Ik heb een soort dubbelleven! Aan de ene kant ben ik de zakenman, en aan de andere kant de paardenman. Het feit dat ik na het werk naar mijn paard kan, betekent echt alles voor mij, want dan kan ik even mijn hoofd leegmaken en tot rust komen. Utopia en ik zijn niet zo sportgericht, al ben ik wel fanatiek met haar aan het oefenen. Wat ik het belangrijkste en ook het mooiste aan de paardensport vind, is gewoon het tussen de dieren zijn, de rust die dat met zich meebrengt.”

Instagram Story

“Tot ik met de paarden begon, deed ik eigenlijk niet zo veel met Instagram. Toen ik begon met rijden ben ik dat vast gaan leggen, daardoor ben ik online dus ook heel erg actief geworden. Ik krijg super veel positieve reacties op mijn foto’s. Ons hele verhaal staat op Instagram en daardoor heb ik er enorm veel volgers bij gekregen. Dat is leuk, want daardoor heb ik ook veel mensen leren kennen. Ik kende niemand in de paardenwereld en dankzij Instagram is dat veranderd.”
Ken jij ook een leuk account (met meer dan 10.000 volgers) dat wij absoluut moeten interviewen? Laat het ons dan weten via Redactie@bitmagazine.nl!
Jeffrey Lanters overzicht