friesian-shenna
friesian-shenna

InstaFamous: @friesianshenna

Nieuws

Ongeveer 6 jaar geleden begon Céline Groeneveld (21) met een Instagramaccount over haar Friese merrie Famke Elvira. Helaas heeft ze op een verdrietige manier afscheid moeten nemen van Famke. Later heeft ze haar paardendagboek voortgezet met de vijfjarige Fries Shenna in de hoofdrol. Inmiddels heeft Céline samen met haar paarden ruim 14,4K volgers verzameld in de afgelopen 6 jaar.

“Ik gebruik Instagram eigenlijk als een soort dagboek over mijn paard. Erg handig om vorderingen bij te houden, maar ook om belangrijke gebeurtenissen terug te vinden, zoals wanneer de tandarts voor het laatst is geweest.”

Soulmate Famke

“Voor Shenna heb ik Famke Elvira gehad. Deze Friese merrie is 5 jaar in mijn bezit geweest en daarvoor had ik haar al een jaar lang verzorgd. Hierbij kon ik haar eigenlijk ook al als eigen beschouwen. In het verleden is ze verwaarloosd en het eerste half jaar was erg lastig. Het was echt een paard met een gebruiksaanwijzing. Toch is Famke echt mijn soulmate geworden.”

“Omdat ik zelf altijd al van het springen en crossen was, ging ik met Famke ook proberen te springen. Terwijl ze voor een Fries echt wel goed kon springen, mistte ze toch wat inzicht. Als we dan niet helemaal goed uitkwamen, werd ik weer gelanceerd. Toch hebben we nog een keer een lekker laag oefencrossje gereden, puur voor de lol. Dit vond Famke helemaal geweldig. Helaas hebben we veel te vroeg afscheid moeten nemen van haar, nadat ze een gebroken sesambeentje opliep in de wei.”

Weer een Fries

“Ik heb Shenna nu bijna anderhalf jaar. Ik was eigenlijk opzoek was naar echte allrounder, meer het KWPN-type, toch kwam ik toch weer thuis met een Fries. Ik zag haar op een verkoopsite staan en één blik was genoeg bij het zien van haar koppie.”

“Ze stond in Duitsland en terwijl ze nog maar kort zadelmak was, heb ik er wel even op gezeten. Ik had nog nooit eerder een paard ingereden, maar ik ben er toch voorgegaan. Daarnaast heeft ze ook zo’n leuk karakter, het is namelijk een heel sociaal en enthousiast paard.”

Weer oppakken

“Op het moment ben ik Shenna weer een beetje meer aan het oppakken. We hebben namelijk een half jaar moeten wachten op een nieuw zadel. Maar nu is die wel helemaal op maat gemaakt. Daarnaast ben ik erg druk met stage. Hier heb ik het erg naar mijn zin, maar ik maak wel lange dagen.”
“Met Shenna ben ik vooral lekker veelzijdig bezig. We zijn al een paar keer in het bos geweest. Verder een keer naar het strand, wat ze wel erg eng vond. Qua dressuur zijn we voornamelijk een beetje bezig met de basis, ik heb hier verder geen wedstrijdambities in. In het bos rijden is echt de eerste prioriteit. Wel heb ik plannen om met Shenna TREC te gaan doen. Ik vind de sfeer tijdens deze wedstrijden vaak veel gezelliger dan tijdens de meeste dressuurwedstrijden.”

Ken jij ook een leuk account (met meer dan 10.000 volgers) dat wij absoluut moeten interviewen? Laat het ons dan weten via Redactie@bitmagazine.nl!