'@haflingers.king.beau
'@haflingers.king.beau

InstaFamous: @haflingers.king.beau

Nieuws

Jaimy (26) en Remo (18) zijn achternichtjes met een passie voor paarden. Ze zijn de enige twee in de familie die wat met paarden hebben. Samen met de paarden brengen ze veel tijd door, en ze zijn dan ook hele goede vriendinnen geworden. Inmiddels hebben ze met het Instagramaccount @haflingers.king.beau in totaal al 26k volgers verzameld, maar de nichtjes zijn ambitieus en hopen nog veel volgers er bij te verzamelen. Jaimy vertelt in deze InstaFamous meer over dit gezamelijke account.

“Ik vind haflingers zo leuk, omdat ze zo lekker veelzijdig zijn. Daarnaast ben ik zelf niet zo groot en lijk ik net een kabouter als ik op een groot paard zit.”,

Verder zonder King

“Het account begon over mijn twee haflingers genaamd King en Beau. Helaas hebben we King een jaar geleden moeten laten inslapen. Hij was een echte alleskunner. King en ik hadden samen de punten verzameld om Z1 dressuur te mogen starten, daarnaast kon hij bijna alle vrijheidsdressuur oefeningen. Remo deed namelijk veel vrijheidsdressuur met hem, en hij pakte dat altijd heel enthousiast op. Ook kan hij er goed springen, dit deed hij het echt het allerliefste.”

“Vorig jaar kreeg hij vage klachten, we vertrouwden het niet en hebben aangedrongen dat zijn bloed en urine onderzocht moesten worden. Uit het onderzoek kwam dat er bloed in zijn urine zat en de ontstekingswaardes in zijn bloed erg hoog waren. We zijn nog met hem naar de Universiteit kliniek in Utrecht geweest, maar daar bleek dat hij nog maar één werkende nier had en deze nier voor nog maar 10% functioneerde. We hebben hem nog geprobeerd om hem te redden door zijn nieren te dialyseren, maar de behandeling sloeg niet aan.”
“We hebben hem daarna nog mee naar huis genomen om afscheid van hem te nemen, afscheidsfoto’s te maken, maar ook zodat Beau nog afscheid van hem konden nemen. Het afscheid was een heel bijzonder moment. Diezelfde avond hebben we hem helaas nog moeten laten inslapen. King heeft maar 10 jaar oud mogen worden.”

Beau, Mammy en Baby

“Beau is de andere haflinger die een hoofdrol speelt op ons Instagramaccount. Hij is nu 9 jaar oud, sinds zijn 5e jaar in ons bezit en is pas twee jaar geleden gecastreerd. Dressuurmatig probeer ik er echt uit te halen wat er in zit en inmiddels rijden we dan ook M2 dressuur. Daarnaast springt Remo ook met hem en pakken ze af en toe een beetje vrijheidsdressuur mee. Alleen pakt Beau dit niet zo makkelijk op als King dat deed.”
“Daarnaast komen op het Instagram ook nog geregeld de shetlanders Mammy en Baby voorbij. We weten eigenlijk niet meer precies waarom ze zo heten, volgens mij vonden we dat gewoon grappig, ze zijn namelijk helemaal geen familie… Mammy is inmiddels alweer 19 jaar oud en wil eigenlijk niet zoveel, daarin tegen is Baby wel erg fanatiek. We gaan vaak met haar fietsen, doen vrijheidsdressuur of werken aan de lange lijnen.”

Remo is mijn groom

“Terwijl de pony’s van mij zijn, doen we heel veel samen. Ik ben wat meer van de dressuur, terwijl Remo meer van het springen en de vrijheidsdressuur is.  Remo is ook mijn vaste groom tijdens wedstrijden. Ze leest voor, maakt foto’s tijdens het losrijden en zet mijn paard klaar. Ik moet dan eigenlijk alleen nog maar opstappen en rijden. Onenigheid hebben we eigenlijk nooit, alleen over wie bijvoorbeeld de stal uit gaat mesten.”
Dit bericht bekijken op Instagram

“Sometimes in life, you find a special friend. Someone who changes your life just by being part of it. Someone who makes you laugh until you can’t stop. Someone who makes you believe that there really is good in the world. Someone who convinces you that there really is an unlocked door just waiting for you to open it. This is forever friendship. When you’re down and the world seems dark and empty, your forever friend lifts you up in spirit and makes that dark and empty world suddenly seem bright and full. Your forever friend gets you through the hard times, the sad times and the confused times. If you turn and walk away, your forever friend follows. If you lose your way, your forever friend guides you and cheers you on. Your forever friend holds your hand and tells you that everything is going to be okay. And if you find such a friend, you feel happy and complete because you do not need to worry. You have a forever friend, and forever has no end.” 💖🦄 #teamHKB #haflingerskingenbeau #haflinger #haflingerhorse #dressagehaflinger #dressagepony #haflingersofinstagram #haflingerofinstagram #instahaflinger #haflingerpony #haflingerpaard #sporthaflinger #haflingersport #dressagetraining #dressageshow #haflingerliebe #haflingerlove #haflingers #haflingerdressage #haflingeraustria #haflingeroftheday #haflingerlover #haffiepower #haf #haffie

Een bericht gedeeld door Jaimy & Remo (@haflingers.king.beau) op


“Daarnaast doen we ook steeds meer shows, op dit moment is dit voornamelijk een beetje vrijheidsdressuur, maar we hopen in de toekomst ook meer shows te doen waarin we ook rijden.”

Ongekend populair

“Naast het Instagramaccount hebben we ook een YouTube-account. Het begon als een grapje en eigenlijk vond ik dit een beetje onzin, maar uiteindelijk werd dit best wel serieus en maken we wekelijks vol enthousiasme nieuwe vlogs. We maken vlogs over alles rondom de paarden, vaak vragen we onze volgers van Instagram ook voor leuke ideeën .”
“Afgelopen jaar hadden we een goed bezochte Meet&Greet op Indoor Brabant, daarnaast werden we ook een beetje overspoeld door fans tijdens het Horse Event. Dit was wel even wennen, maar wel erg leuk. Ook worden we op wedstrijd steeds vaker herkend en willen veel mensen met ons op de foto. Onze volgers zijn van veel verschillende leeftijden, namelijk van een jaar of 10 tot mensen van 30 jaar oud. Eigenlijk wel grappig dat we zelfs fans hebben die ouder dan ons zijn.”
“Ook ontstaan er verschillende fanaccounts, deze accounts gaan foto’s en video’s van ons opslaan en bewerken. Hier ontstaan vaak hilarische beelden uit en wij vinden het dan ook erg grappig en leuk dat ze dit doen.”

Ambitieus

“In de toekomst hoop ik met Beau Z1 dressuur te gaan rijden en willen we Baby gaan beleren voor de kar. Daarnaast zijn we heel veel leuke dingen voorplan die we graag willen gaan delen met de volgers. Op het moment hebben we 26k volgers, maar het doel is 50k en daarna 100k… The bigger the dream, the more important the team.”
Ken jij ook een leuk account (met meer dan 10.000 volgers) dat wij absoluut moeten interviewen? Laat het ons dan weten via Redactie@bitmagazine.nl!
Bron: Bitmagazine.nl