Feline de jonge
Feline de jonge

InstaFamous: @marleyhoii

Nieuws

Feline de Jonge (22) is met haar pony Marley (10) al erg bekend van YouTube. Terwijl ze al een eigen goedlopend Instagramaccount had, besloot ze toch eentje te maken voor Marley. Aangezien de paardenvolgers niet zoveel interesse hebben in persoonlijke dingen en andersom. Het account @marleyhoii bestond al voordat Feline begon met vloggen, maar deels dankzij haar bekendheid op YouTube tikt ze nu de 60,4k volgers aan met dit account.

“Met Marley doe ik eigenlijk alles, je kan het zo gek niet bedenken of we hebben het wel geprobeerd. Van dressuur tot mennen en van vrijheidsdressuur tot springen tussen de paarden. Marley is een erg veelzijdige pony.”

Hard werken voor een pony
“Mijn zus reed eerder altijd al bij iemand op Shetlanders. Ik ging altijd mee en mocht toen ik oud genoeg was ook gaan ponyrijden. Terwijl mijn zus inmiddels niet meer rijdt, heb ik het paardenvirus nog steeds te pakken.”
“Helaas hebben mijn ouders niet zoveel met paarden en ondanks flink zeuren om een pony, zat dat er financieel voor mijn ouders niet in. Wel had ik een verzorgpony genaamd Magic, deze pony stond in pension bij een stal waar ook veel handel werd gedaan en daar was ik dan ook dagelijks te vinden. Behalve Magic stond daar nog een andere pony die ik wel erg leuk vond, maar op een dag was ze opeens weg. Het bleek toen dat ze verderop in een wei was gezet, want de eigenaar wilde een veulentje met haar fokken.”
“Natuurlijk moest ik deze pony opzoeken. Ze stond in de achterste wei tussen allemaal andere weilandjes van handelaren met pony’s. En daar stond hij, de twee jaar oude Marley. Het was liefde op het eerste gezicht. Via via ben ik aan het telefoonnummer van de eigenaar gekomen, toen heb ik gevraagd of ik hem mocht verzorgen en dat mocht, zolang ik maar met hem in het weiland bleef.”
“Vervolgens ben ik heel hard gaan sparen, zoals al mijn kleedgeld niet uitgeven, maar opsparen en een extra krantenwijk. Ik deed alles om genoeg geld te verzamelen zodat ik Marley kon kopen. Uiteindelijk toen ik veertien was, had ik na hard werken genoeg geld om Marley te kopen en stalling te betalen.”
Een paard erbij
“Marley betekent echt alles voor mij en we doen ook super veel samen. Alleen laat Marley niet snel merken wanneer het te veel voor hem wordt. Behalve dat Marley een grote rol heeft in mijn vlogs en geregeld mee gaat naar shows, houden we er ook van om fanatiek te trainen en af en toe een wedstrijd mee te pakken. En dat is natuurlijk best veel. Om Marley te beschermen heb ik dan ook besloten om er nog een paardje bij te zoeken.”
“Deze zoektocht was niet makkelijk. Er was geen haast, maar ik had wel een aardig eisenlijstje en als het paard daar niet aan voldeed dan kocht ik gewoon nog niks. Ik wilde namelijk graag een mooie Appaloosa met een stokmaat tussen de 1,65 m en 1,70 m. Daarnaast graag een jonkie, omdat ik dit paard graag zelf wil gaan opleiden. Plus dat ik natuurlijk nog vastzat aan een bepaald budget.”
“Na eerst veel paarden te hebben bekeken in Nederland, had ik besloten om de zoektocht te verplaatsen naar Engeland. Via Facebook ben ik in contact gekomen met verschillende Appaloosafokkerijen. Daardoor had ik een merrie gevonden die wel voldeed aan mijn eisen, maar we besloten dat wanneer we toch naar Engeland gingen, we ook direct meerdere paarden wilden gaan kijken.”
“Toen ik op Facebook een beetje doorklikte naar andere fokkerijen, zag ik bij eentje een prachtig paard in de banner. Ik was direct verliefd, maar een paard wat in de banner staat is vaak een paard waar de eigenaar trots op is en die zijn natuurlijk onbetaalbaar. Toch besloot ik de fokkerij een berichtje te sturen of ze misschien nog paarden hadden staan die voldeden aan mijn eisen. Vervolgens stuurde ze een foto van een 2,5 jarige Appaloosa en dit was het paard van de banner!”
Dit bericht bekijken op Instagram

🍀

Een bericht gedeeld door #hoifamily (@marleyhoii) op


“Eigenlijk had de eigenaresse hem graag hengst gehouden, maar door de hormonen zat hij zichzelf in de weg. Daarom besloot ze om hem te ruinen, maar een fokkerij kan natuurlijk niks met een ruin. Daarom besloot ze om hem in de toekomst te gaan uitbrengen in de sport, maar als er iemand hem een vijfsterrenplekje kon bieden, dan wilde ze hem wel verkopen.”
“Uiteindelijk zijn we wezen kijken, hij was echt super lief en het klikte direct. Echt mijn droompaard! Ik baalde ook flink toen hij bij de klinische keuring niet de volle 100% kreeg. Alles was goed, alleen met de buigproef was er echt minimaal iets te bemerken op de achterbenen. Maar dit leek niet uit de benen te komen. Dus ik heb toch de gok gewaagd en hem gekocht. Terug in Nederland heeft er een goede osteopaat naar gekeken, zij zag direct dat het uit zijn rug kwam. Waarschijnlijk gewoon door een ongelukkige rolpartij of andere onhandigheid. Nu is zijn rug weer helemaal losgemaakt en komt het gewoon allemaal goed.”
Het gaat niet vanzelf
“Het is echt bizar hoeveel fans en fanaccounts er inmiddels zijn voor Marley en mij. Ik vind dit echt super lief en er ontstaan ook gewoon echte vriendschappen tussen de fans. Echt zo lief!”
“Helaas zijn er ook veel mensen die denken dat het allemaal vanzelf gaat en ik alleen maar mooie kansen krijg. Dit is zeker niet waar. Om te komen waar ik nu ben heb ik echt heel hard moeten werken, risico’s moeten nemen en helaas ook regelmatig op mijn bek gegaan. Voor gave kansen moet je ook echt heel wat doen.”
Toekomst vol ideeën
“Ik heb echt al zoveel gedaan met Marley, maar in de toekomst zou ik graag een winstpunt willen halen in het B-springen met Marley zodat we kunnen crossen. Aangezien mijn leeftijd moet Marley met zijn 1,475 m tussen de paarden springen. Hierbij is de hoogte geen probleem, maar de afstanden zijn wel extra lastig voor ons.”
“Verder wil ik mijn paard Olympus graag rustig opleiden. Ik hoop dat hij straks net zo veelzijdig wordt als Marley en ik er van alles mee kan. Want niks is gaver dan met je eigen opgeleide pony of paard vol vertrouwen een ring in te rijden op een neckrope, terwijl er honderden mensen staan te kijken en klappen. Net zoals met Marley.”
“Verder heb ik een paar hele leuke ideeën verzonnen, hiervoor ben ik met verschillende mensen aan het samenwerken, zodat deze ideeën ook kunnen worden uitgevoerd. Het heeft wel met paarden te maken, maar daarvoor moet ik jullie nog even in spanning laten wachten…”
Ken jij ook een leuk account (met meer dan 10.000 volgers) dat wij absoluut moeten interviewen? Laat het ons dan weten via Redactie@bitmagazine.nl!
Bron: Bitmagazine.nl