sherena luijks
sherena luijks

InstaFamous: @sharenaluijksdressage

Nieuws

Terwijl Sharena Luijks (24) nog maar twee jaar geleden is begonnen met het Instagram @sharenaluijksdressage heeft ze al 16,2 k volgers bij elkaar gesprokkeld. Haar knappe PRE-hengst Antoine verovert iedereen zijn hart met zijn prachtige uitstraling.

“Eigenlijk was ik nooit echt fan van Spaanse paarden. Ik vond ze echt wel mooi, maar ik vind dat ze vaak in de beweging wat tekort komen. Toch ben ik gevallen voor de charmes van Antoine.”

Niet direct verliefd

“Vier jaar geleden stond de net uit Spanje geïmporteerde Antoine gestald op mijn toenmalige werk. Hij was bedoeld voor de verkoop en ik had er in het begin niet echt wat mee. Maar toen ik met hem een paar keer gereden had, was ik gelijk verkocht. En ik had geluk, want eigenlijk was hij al aan iemand anders verkocht, maar die haakte op het laatste moment af.”
“Antoine heeft echt een geweldig karakter, is super slim, leergierig en eigenlijk gewoon een super fijn paard. Inmiddels rijden we Z1-dressuur met de punten voor de Z2, alleen de galopwissels vindt hij nog een beetje moeilijk. Maar dat gaat steeds beter en ik verwacht dat er nog veel meer in zit.”
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door 16.1 K 👸🐎 (@sharenaluijksdressage) op“Toen ik hem kocht, waren er zoveel vooroordelen over hem, maar hij bewijst keer op keer het tegendeel. Eigenlijk was de Z1 ons doel en alles wat nu nog komt is een cadeautje. Als je maar hard genoeg traint en genoeg de tijd neemt, dan kan er nog heel veel leuks op je pad komen.”
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door 16.1 K 👸🐎 (@sharenaluijksdressage) op“Antoine is inmiddels ook een goedgekeurde hengst, maar ik twijfel nog wel om hem te gaan aanbieden voor de dekdienst. Ik wil namelijk wel dat hij gewoon zichzelf kan blijven en lekker naar buiten kan naast de andere paarden. Dus ik denk dat we eerst zo ver mogelijk gaan proberen om in de sport te komen, misschien dat ik hem daarna nog wel ga inzetten voor de dekdienst.”

Vergeet Nero niet

“Naast Antoine heb ik nog Nero. Een super leuke B-pony van 13 jaar oud. Hij is inmiddels 10 jaar in mijn bezit en hij was mijn eerste eigen pony. Eigenlijk was ik er met mijn 14 jaar al wel een beetje te groot voor hem. Ik heb dan ook zadelmak gemaakt en daarna drie jaar lang met hem gemend. Daarna heeft hij een paar jaar meegelopen in de manegelessen, maar op het moment staat hij lekker te genieten van het leven op de wei.”
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door 16.1 K 👸🐎 (@sharenaluijksdressage) op“Ik heb hard moeten werken om Nero te kunnen onderhouden en later om Antoine te kunnen kopen en onderhouden. Maar dat vond ik niet erg, want dan leer je pas echt wat het waard is om een paard te hebben.”

Setjesverslaving

“Ik kan er echt van genieten als mijn paard in een mooi matchend setje loopt. Vooral setjes met glitters, een leuk kleurtjes en een chique uitstraling vind ik mooi. Voor fotoshoots gebruik ik vaak bijpassende bandages, maar voor de training heb ik gewoon peesbeschermers, aangezien bandages zo warm worden.”
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door 16.1 K 👸🐎 (@sharenaluijksdressage) op“Via Instagram worden we ook veel gevraagd voor fotoshoots en ik hoop dit in de toekomst ook nog vaak te gaan doen. Verder ga ik lekker verder trainen in Antoine en ontdekken hoeveel hij in zijn mars heeft.”
Ken jij ook een leuk account (met meer dan 10.000 volgers) dat wij absoluut moeten interviewen? Laat het ons dan weten via Redactie@bitmagazine.nl!
Bron: Bitmagazine.nl
sharena luijks