sterrepienx
sterrepienx

InstaFamous: @sterrepienx

Nieuws

De ambitieuze Sterre Schepers (17) zet haar pony’s Pien en Fleur graag in de spotlight. Behalve het goedlopende Instagramaccount @sterrepienx met meer dan 11,7k volgers, is ze ook actief als vlogger op YouTube. Inmiddels wordt ze samen met haar pony’s steeds vaker gevraagd voor shows en begint ze ongemerkt steeds bekender te worden.

“Ik had pas door hoeveel mensen mij kenden toen ik 3 uur lang handtekeningen stond uit te delen, terwijl ik alleen voorplan was om met mijn pony een rondje over het terrein van het Horse Event te lopen.”


Twee vrolijke kruisingen

“Inmiddels ken ik de kleine Pien al weer acht jaar en heb ik haar al zes jaar in bezit. Deze vrolijke zwarte merrie is een Shetlander x Falabella kruising. Ze is echt een super lieve pony, erg werkwillig en leert graag. Daarnaast vind ze mennen echt super leuk en doen we veel vrijheidsdressuur.”


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sterre (@sterrepienx) op


“Ook heb ik nog een andere pony genaamd Fleur. Inmiddels is Fleur alweer 8 jaar oud en ik heb haar nu bijna 5 jaar in mijn bezit. Toen we haar kochten was ze alleen zadelmak, ook was ze erg mager en zag ze er door haar dikke vacht niet zo mooi uit. Maar door haar goed voer te geven en rustig mee aan het werk te gaan is ze veranderd in de leuke spierbundel die ze nu is. Qua karakter verschilt ze heel erg van Pien. Terwijl ze allebei erg leergierig zijn, is Fleur soms wel een beetje eigenwijs. Ik denk dat is komt om dat ze een Fjordenkruising is.”


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sterre (@sterrepienx) op


“Ook met Fleur ben ik lekker veelzijdig bezig. We doen veel aan vrijheidsdressuur, maar daarnaast vinden we springen en crossen ook helemaal geweldig. Helaas hebben we nog niet mee kunnen doen aan officiële wedstrijden, maar ik hoop deze droom waar te maken zodra ik een rijbewijs heb.”


Steeds populairder

“Behalve Instagram heb ik ook een YouTube-account wat steeds beter gaat lopen. Een paar jaar geleden ben ik op YouTube begonnen met het maken van muziekvideo’s met mijn pony’s, maar ik merkte dat muziekvideo’s steeds minder populair werd en vloggen juist in opkomst was. Daarom heb ik besloten om te gaan vloggen.”

“Terwijl ik minstens 2 dagen in de week druk ben met het opnemen en bewerken van video’s, naast mijn stage en school, is vloggen echt mijn passie geworden.”

“Naast Instagram en YouTube zijn we ook steeds vaker op evenementen te vinden en worden we steeds vaker gevraagd voor shows. Op het begin was dit vooral tijdens kleine wedstrijden, maar inmiddels hebben we al shows gegeven op EquiDay en Horse Event.”


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sterre (@sterrepienx) op


“Tijdens de shows focus ik voornamelijk op grondwerk en vrijheidsdressuur. Hierbij vind ik het belangrijk om met mijn pony’s te kunnen samenwerken zonder dwang, maar ook dat mijn pony’s het ook echt leuk vinden om te doen. Verder heb ik een hele lieve kennis die mij samen met mijn pony’s graag wegbrengt naar shows. Daar ben ik hem echt heel dankbaar voor.”


Adembenemende reis

“Afgelopen zomer heb ik echt een hele gave reis gemaakt. Ik heb namelijk familie in Canada en deze gingen wij opzoeken! Het is echt niet te beschrijven hoe mooi het daar is. Behalve het bezoeken van familie zijn we ook wezen kijken bij een heel groot rodeo evenement, dit was erg gaaf om te zien. Ook heb ik daar een heerlijk tocht gemaakt van ongeveer twee uur. Tijdens de rit reden we door prachtige berggebieden en gingen we ook dwars door een riviertje”


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sterre (@sterrepienx) op


“Het land is zo lekker rustig, echt heel anders dan het drukke Nederland. Stiekem zou ik wel weer terug willen en dan het liefste niet meer teruggaan naar Nederland. Wel samen met mijn lieve pony’s natuurlijk!

Ken jij ook een leuk account (met meer dan 10.000 volgers) dat wij absoluut moeten interviewen? Laat het ons dan weten via Redactie@bitmagazine.nl!
Bron: Bitmagazine.nl