Megan Bakker en haar paarden
Megan Bakker en haar paarden

InstaFamous: @meganbakkerx

Nieuws

Als je aan Megan denkt dan denk je aan Lavitana, het showteam en bedrijf van de 21-jarige Megan Bakker. Samen met haar vier paarden is ze op veel verschillende evenementen te vinden. Vooral in de zomer hadden ze het druk, maar inmiddels kunnen ze het iets rustiger aan doen. Megan is erg actief op social media en heeft met haar account @meganbakkerx al 17,4k volgers verzameld.

“Mijn paard Winnetou is echt een spiegel van mij en leerde mij om mijn ogen te openen.”

Het begon met Sjaggy

“Al mijn hele leven ben ik gek van paarden en tijdens een ritje in de auto wilde ik het liefst overal stoppen om naar paarden te kunnen kijken. Daarnaast wilde ik natuurlijk graag een eigen pony, maar mijn moeder was van mening dat ik eerst een verzorgpony moest zoeken om te kijken of ik om kon gaan met deze verantwoordelijkheid.”
“Ik heb toen een tijdje Blacky gehad als verzorgpony, maar toen ik 10 jaar oud was kocht ik van mijn eigen gespaarde geld mijn eerste eigen pony: de drie jaar oude haflinger Sjaggy. Vervolgens ben ik alle boeren langsgegaan in de zoektocht naar een plekje waar ik mijn Sjaggy kon stallen. Helaas hebben we op veel verschillende plekjes gestaan, aangezien Sjaggy last had van zomereczeem.”
“Sjaggy was echt super braaf. Als 10-jarig meisje ging ik alleen met hem op pad, zonder cap en zonder fatsoenlijk zadel. Heel onverstandig natuurlijk, maar als ik er op terugkijk dan weet ik hoeveel lol we samen hebben gehad. Als maatje voor Sjaggy kochten we Boots, een kleine stoere Shetlanderhengst die ik nog steeds in bezit heb.”
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Megan Bakker Lavitana (@meganbakkerx) op“Ongeveer 3 jaar lang heb ik genoten met Sjaggy. Helaas is hij een paar jaar geleden overleden, nadat hij de weg op rende en een been brak.”

Ontroostbaar

“Na het ongeluk van Sjaggy kwam ik in een negatieve spiraal terecht. Ik wilde niks anders dan in mijn bed liggen en huilen. Mijn moeder besloot om de fokker van Sjaggy te bellen, en die had nog een broertje van hem staan. In eerste instantie wilde ik niks van hem weten, maar toch wist hij mij aan het lachen te maken, iets wat mijn moeder al lang niet meer bij mij had gezien. Van de fokker mochten we hem toen op proef nemen, maar Winnetou is nooit meer weggaan.”
“Winnetou was twee jaar oud toen hij bij ons kwam en heel anders dan Sjaggy. Winnetou was bang en maakte alles kapot. Ik kwam tot de conclusie dat we geen vertrouwen hadden in elkaar. De manier waarop ik met hem omging ,werkte gewoon niet, dit heeft wel even mijn ogen flink geopend.”
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Megan Bakker Lavitana (@meganbakkerx) op“Ik ben toen begonnen met vrijheidsdressuur en spelenderwijs trainen. Toen veranderde Winnetou in een heel ander paard. Inmiddels heb ik hem alweer 7 jaar en ik kan zeggen dat onze band nu net zou sterk is, als die tussen mij en Sjaggy was.”
“Wel is Winnetou erg sensibel van karakter. En het grappige is dat hij bijvoorbeeld tijdens een show - met veel prikkels - juist rustig wordt, terwijl hij onrustig wordt als er te weinig prikkels zijn.”

Showteam

“Sinds 2013 vorm ik een showteam samen met mijn paarden. Eerst heette we Freedomhorsess, waarbij de laatste ‘s’ symbool stond voor Sjaggy. Maar deze naam was niet erg origineel of herkenbaar. Maandenlang heb ik nagedacht over een nieuwe naam en opeens wist ik het, in vervolg heten we Lavitana en Shaggy heb ik vervolgens verwerkt in ons logo.”
“Mijn team bestaat natuurlijk alleen uit Winnetou. Maar ook uit Dandy een hele grote, maar sportief gebouwde Tinkerruin. Eigenlijk is hij van mijn moeder, maar door haar hernia is Dandy eigenlijk een beetje meer van mij geworden. En niet te vergeten de kleine Boots en Diego. Boots hadden we al langer, maar aangezien Boots geen vriendje van eigen formaat had, hebben we Diego gekocht. En terwijl Boots soms erg dominant kan zijn naar andere paarden, zijn Diego en Boots een onafscheidelijk duo.”
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Megan Bakker Lavitana (@meganbakkerx) op“Inmiddels hebben we al op veel evenementen gestaan en per evenement kijk ik dan welke twee paarden het meest geschikt zijn voor een show. Dandy is wat meer van de dressuur, maar met Winnetou doe ik vrijheidsdressuur maar laat ik ook zien op welke manier ik hem train. Vaak neem ik Boots en Diego mee als er veel kinderen zijn. Maar voor speciale dingen neem ik meestal Winnetou en Boots mee, aangezien dit een leuke combi is en ik zeker weet dat deze twee paarden alles uit de kast halen.”
“Behalve heel veel kleine evenementjes hebben we dit jaar een hele gave show gegeven op Outdoor Gelderland. Daarnaast was de show op het Horse Event in 2017 wel echt een hoogtepunt voor mij.”

Lavitana is meer

“Behalve shows geef ik ook workshops en lessen. Daarnaast maak en verkoop ik handgemaakte sieraden van paardenhaar en heb ik nu mijn eigen merchandise, zoals shirts en vrijheidsdressuurtasjes. Alle merchandise ontwerp ik zelf en het is echt super leuk om op een evenement te komen of tijdens een les te zien dat iemand die spullen draagt! Wel droom ik er van om ooit een echt eigen kledingmerk te hebben.”
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Megan Bakker Lavitana (@meganbakkerx) op“Verder maak ik ook veel vlogs op YouTube, op dit moment is dit vooral over vrijheidsdressuur, maar ik hoop in de toekomst ook een andere kant van mij te laten zien. Ik ben namelijk voorplan om met Dandy dressuurwedstrijden te gaan rijden en gewoon te gaan kijken hoe ver we gaan komen.”
“In de toekomst zou ik graag nog een keer met de paarden een show willen geven op het Horse Event. Verder droom ik er stiekem van om ooit een keer een steentje bij te dragen aan een grote show, zoals die van Appassionata of Cavalluna”
Ken jij ook een leuk account (met meer dan 10.000 volgers) dat wij absoluut moeten interviewen? Laat het ons dan weten via Redactie@bitmagazine.nl!
Bron: Bitmagazine.nl