greetje hakvoot
greetje hakvoot

InstaFamous: @greetjehakvoort

Nieuws

De ambitieuze Greetje Hakvoort vindt het heerlijk om foto’s en video’s te delen. Samen met haar paarden inspireert ze vele andere paardenliefhebbers. Inmiddels heeft ze al 42k volgers verzameld en het aantal blijft maar toenemen.


“Plezier staat bij mij altijd voorop. Ik vind het daarom ook belangrijk om te luisteren naar het paard en je daar op aan te passen.”

Academisch & veelzijdig


“Het is alweer heel wat jaren geleden dat ik in de academische rijkunst ben gerold. En ik ben ook al vanaf mijn negentiende druk met trainen en lesgeven. Maar het is 10 jaar geleden eigenlijk met Bongo begonnen, mijn paard waarvan ik echt heel veel heb geleerd en nog steeds elke dag veel leer.”

“Ik kocht Bongo toen hij vier jaar was. Hij stond toen bij een boer in wei. Hij is met zijn tuigpaard x springpaard afstamming en zijn bouw niet het meest ideale paard voor de dressuur. Ook is zijn karakter niet erg makkelijk. Hierdoor heeft hij mij geleerd om goed te luisteren naar het paard en mezelf aan te passen aan het paard.”

“Ik vind het verder ook heel belangrijk om veel af te wisselen qua werk. Behalve dressuur onder het zadel, werken we ook veel aan de hand en zijn we ook al enkele jaren aan het oefenen met rijden op de neckrope. Inmiddels zijn we zo ver dat ik echt serieus dressuur kan rijden en zelfs een springparcourtje kan rijden met Bongo op alleen een neckrope.” 


Dit bericht bekijken op Instagram 

Een bericht gedeeld door Greetje Hakvoort (@greetjehakvoort) op


“Af en toe doen we ook mee aan wedstrijden, zowel reguliere concoursen als testen van de academische rijkunst. Hierbij wordt er tijdens een test echt gekeken naar een bepaalde oefening, we hebben nu bijvoorbeeld naar de Ridderproef ook de testen (gouden ringen) piaffe en passage gehaald.”

Verzameling paarden


“Behalve Bongo heb ik ook nog heel wat andere paarden staan, zoals Nevada. Deze prachtige inmiddels 8-jarige Appaloosa hengst heb ik als 4-jarige gekocht. Hij kende niks, heeft niet echt een atletisch lichaam en iedereen raadde het mij eigenlijk af om hem te kopen. Maar ik zag er eigenlijk wel wat in.” 


Dit bericht bekijken op Instagram 

Een bericht gedeeld door Greetje Hakvoort (@greetjehakvoort) op


“Inmiddels is Nevada van kleine gup opgebloeid tot een prachtige hengst. En ondanks dat zijn lichaam niet heel atletisch gebouwd is, zijn we wel aan het oefenen voor de Z-dressuur. Maar ik wacht nog even met starten in deze klasse totdat hij aangeeft er echt klaar voor te zijn. Verder ga ik ook weleens voor de afwisseling met hem springen en crossen. Dit gaat ook steeds beter.”

“Dan heb ik nog een leuke fokmerrie van een kennis hier staan. Ik ben haar een beetje aan het opleiden om haar lekker soepel te houden en lekker in haar vel te laten zitten. Volgend jaar verwacht ze een veulentje van Totilas. Dit veulentje is dan van mij.”

“Verder heb ik nog een paar zelf gefokte jonge paarden staan. Kiko is mijn Lustiano x tuigpaardmerrie en een tikkeltje dominant. Op het moment ben ik haar de basis aan het leren en dit gaat erg goed. Dan hebben we nog de jonge Lord Maximus, een 2,5-jarige nakomeling van Nevada met een leuke Appaloosa kleur.” 


Dit bericht bekijken op Instagram 

Een bericht gedeeld door Greetje Hakvoort (@greetjehakvoort) op

“Ook heb ik nog de jonge King Lionel staan. Dit is een heel talentvol paard met veel potentie. Helaas heeft hij op jonge leeftijd zijn been gebroken. Alles op alles hebben we gezet om hem te redden en het lijkt er goed uit te zien. Maar het is afwachten wat hij straks allemaal aankan.” 


Dit bericht bekijken op Instagram 

Een bericht gedeeld door Greetje Hakvoort (@greetjehakvoort) op

“En niet te vergeten de kleine Davinci en Napoleon, twee schatjes van Shetlanders met veel potentie. We werken dan ook veel met ze aan de hand. Davinci is een hele leuke grullo kleurige Shetlander van drie jaar oud en Napoleon een grappige kleine spikkelpony van vier jaar oud. “

Vol met passie


“Ik doe alles met heel veel passie en plezier. Ik vind het dan ook belangrijk dat je plezier hebt in wat je doet en denkt in voordelen in plaats van nadelen. Samen met je paard moet je zoeken naar weg die voor jullie beiden leuk is.”

“Zelf heb ik een eigen bedrijf waarbij ik instructeurs-, trainers- en Guashaopleidingen geef. Het leuke hierbij is dat hier hele verschillende mensen op af komen, van dierenarts tot osteopaat en van recreatieruiter tot springruiter. Iedereen is welkom en mag zijn wie die is, zolang plezier maar om nummer één staat.” 


Dit bericht bekijken op Instagram 

Een bericht gedeeld door Greetje Hakvoort (@greetjehakvoort) op

“Verder zit ik nog boordevol nieuwe ideeën voor de toekomst. We zijn druk bezig om deze ideeën ook werkelijkheid te laten worden, maar wat dit precies is, dat blijft nog even een verrassing…”

Bron: Bitmagazine.nl
Greetje hakvoort