Noa Louana Instafamous
Noa Louana Instafamous

InstaFamous: @noalouana

Nieuws

Het is voor Noa (17) nu bijna zeven maanden geleden dat ze Nederland verruild heeft voor het warme Curaçao. Terwijl Noa er eerst tegenop zag om haar pony achter te laten en een nieuw leven te beginnen, heeft ze het nu erg na haar zin.


“Op Curacao spreken ze Papiaments, maar ook Nederlands. Hierdoor heb ik geen moeilijke taal hoeven te leren, dat maakte het verhuizen toch wel iets makkelijker.”

Alles achterlaten


“Het is inmiddels alweer zeven maanden geleden dat ik samen met mijn ouders en zusjes vertrokken ben uit Nederland. Jet, mijn vorige pony en mijn vriendinnen mis ik toch wel het meest. Jet is een grappige Tinker x Fell pony kruising en ze was mijn eerste eigen pony. Ik had haar helemaal zelf ingereden en samen maakten we graag buitenritten. Helaas kon Jet niet mee naar Curaçao, maar gelukkig heb ik een heel leuk nieuw huisje voor haar gevonden.” 


Dit bericht bekijken op Instagram 

Een bericht gedeeld door 💟 Noa Louana (@noalouana) op


“Ik zag er vooral tegen op om zeg maar weer helemaal opnieuw te moeten beginnen. Weer opnieuw vriendinnen maken en mijn draai zien te vinden. Gelukkig zijn de mensen hier heel vriendelijk en eigenlijk wel een stukje socialer dan in Nederland. Inmiddels heb ik al een paar hele leuke nieuwe vriendinnen gemaakt.”

Paardrijden op Curaçao


“Sinds een half jaartje lease ik Popeye, hij is een 10 jarige Troton. Dat is een soort Paso Fino, Popeye heeft dan ook een extra gang. En terwijl hij erg lief is, is hij wel erg anders dan Jet. Popeye heeft namelijk een duidelijke mening en is daarnaast ook nog een stuk sneller en heter, maar dit maakt hem wel een erg leuke uitdaging.” 


Dit bericht bekijken op Instagram 

Een bericht gedeeld door 💟 Noa Louana (@noalouana) op


“We hebben hier niet zulke weilanden als in Nederland, maar Popeye loopt wel elke dag meerdere uren samen met een paar maatjes op een grote grasvlakte. Wel staat hij gedurende de nacht op stal, maar hij krijgt genoeg ruwvoer.” 


Dit bericht bekijken op Instagram 

Een bericht gedeeld door 💟 Noa Louana (@noalouana) op


“Hier op Curaçao zijn er geen dressuur- of springwedstrijden zoals in Nederland. Wel zijn er veel wedstrijden voor Paso Fino’s. Ik ben nog nooit bij zo’n wedstrijd wezen kijken, maar ik ben zeker van plan om dat in de toekomst te gaan doen. Behalve Paso Fino’s zijn er ook wat geïmporteerde paarden van andere rassen, maar lang niet zoveel als de Paso Fino’s .”

Tussenjaar


"Aangezien ik er nog niet uit ben wat en waar ik ga studeren, heb ik besloten om een tussenjaar te nemen. Behalve dat ik natuurlijk veel tijd doorbreng met Popeye en geregeld naar het strand ga, help ik mijn moeder ook veel met haar eigen bedrijf en doe ik vrijwilligerswerk bij de dierenopvang. Bij deze opvang hebben ze honden en katten, maar ook andere dieren zoals paarden en ezels. Ik help dan met het schoonmaken van de hokken, maar ik ga bijvoorbeeld ook lekker wandelen met de honden.” 


Dit bericht bekijken op Instagram 

Een bericht gedeeld door 💟 Noa Louana (@noalouana) op


“Verder doe ik veel aan fotografie en maak ik vlogs. Inmiddels heb ik meer dan 21.000 abonnees en is mijn kanaal (Noa Louana) nog erg aan het groeien. Meerdere keren per week plaats ik een vlog op YouTube over Popeye en mijn leven hier op Curaçao. Ik vind dit erg leuk om te doen en hoop nog veel leuke vlogs te gaan maken in de toekomst.”

Bron: Bitmagazine.nl