Kelly Ooijen en Donna
Kelly Ooijen en Donna

InstaFamous: @lovedonna

Nieuws

4 jaar geleden begon Kelly  Nooijen (20) een Instagramaccount over haar pony Donna. Donna heeft Kelly veel geleerd en is de reden waarom Kelly zich nu veel bezig houdt met de academische rijkunst. Wat eigenlijk als grapje begon is uitgegroeid tot een account met 13,7 volgers en het blijft maar groeien.

“Donna is een kruising tussen een IJslander en een Arabier. Qua uiterlijk en karakter lijkt ze heel erg op een IJslander, maar ze kan niet echt tölten. Soms een paar pasjes met haar achterbenen als ze uit balans is, maar ik denk wel dat ze het tölten zou kunnen leren.”

Donna komt van ver

“Met Donna is het eigenlijk allemaal begonnen. Ik kreeg haar toen ik net van de manege afkwam en ze was alles behalve makkelijk. Ik heb mijn moeder meerdere malen huilend opgebeld, omdat ik op buitenrit niet meer verder durfde. Ze ging er tijdens buitenritten vandoor en ze protesteerde in de bak.”
Dit bericht bekijken op Instagram

“Life is about looking forward, accepting changes, facing challenges and getting out stronger at the end!”💪🏼 - - Donna & me had such a good training today! To be honest; every training is great lately! Barely a year ago we had to decide to start a recovery or give Donna her retirement. The recovery is the best thing that ever happened to us! We’re working on appuyement in trot, travers in trot, workpirouette, collected galop... things I only dreamed of.. TEARS in my eyes!! Hope is everything you need! Believe, work hard and NEVER give up! What a horse!!! Donna❤️ - - My saddle had been sold and a new one is on it’s way! A good saddle is one of our lifetime challenges haha!😂🤨 - - Pic: @asgraphy_ 📸 - - #horse #horses #pferd #vikings #horsesofinstagram #freedom #lovedonna #warhorse #trailride #horsephotography #medieval #groundwork #tricktraining #shetland #Icelandic #Arabian #classical #dressage #horseriding #nature #pony #tack #academic #cheval #equinephotography #instahorses #workinhand #liberty #natgeo #lusitano

Een bericht gedeeld door LoveDonna (@lovedonna) op“Ik had het idee dat er iets niet goed was en ik spaarde geld bij elkaar om een osteopaat en andere therapeuten te laten langskomen. Mijn ouders vonden dat in eerste instantie maar onzin en vaak kreeg ik te horen van de experts dat ik haar maar moest doorpakken en het merriegedrag was.”
“Omdat rijden niet wilde, had ik haar een lange tijd weggezet en toen ontstond er opeens een wit plekje op haar schoft. Terwijl er al heel lang geen zadel of iets anders op haar rug had gelegen. Het bleek te gaan om een oude breuk of scheurtje in de schoft dat begon te genezen. Ik was blij dat we eindelijk hadden gevonden wat haar dwars zat, door deze breuk waren namelijk ook de spieren rondom dat gebied helemaal verzuurd. Nu konden we eindelijk opzoek gaan naar een oplossing.”
“Inmiddels is het een jaar geleden dat we haar hebben laten revalideren. Ik merkte dat ze hier veel profijt van had. Haar karakter veranderde er door, ze werd veel opener dan dat ze eerder was geweest. Bij het revalideren werd veel gebruik gemaakt van het werken aan de hand, om dit te kunnen onderhouden, heb ik dit ook geleerd. Hierdoor is ook mijn interesse voor de academische rijkunst ontstaan.”
Dit bericht bekijken op Instagram

“If you only knew.. How much these little memories with you mean to me”✨ - Donna was amazing today! There was a lot of music in my village because of carnaval but Donna was not impressed and we just danced our own way haha! I really feel so blessed! Donna makes so much improvement, every time we train I feel so much development and exercises I never dreamed of are closer every time!!💪🏼 Donna is very comfortable and proud! She wants to work, wants to show her skills!👑 I’m so glad we found a way to work together, develop and have fun! - Thankyou again @greetjehakvoort for the amazing internship and all the help with Donna! New keys to work on and every time a new door opens!💪🏼 - Queen Donna🦄👑

Een bericht gedeeld door LoveDonna (@lovedonna) op“We werken op het moment nog veel  aan de hand, op deze manier kan ik haar namelijk dressuurmatig trainen zonder dat haar rug belast wordt. Langzaamaan pakken we het rijden ook steeds meer op, Donna blijft positief verbeteren.”

Jong paard opleiden

“Sinds maart dit jaar heb ik een 3,5 jarige Lusitano merrie genaamd Saira. Ik was eigenlijk niet echt opzoek naar een paard, maar ze kwam op mijn pad. Eerst heb ik haar samen met een vriendin gehad, maar nu is ze helemaal van mij. Ik was namelijk helemaal verliefd op haar en die vriendin had niet genoeg tijd meer voor Saira.”

“Ik wacht nog wel totdat Saira 4 of 5 jaar voordat ik haar ga inrijden. Wel ben ik met de kennis die ik heb opgedaan met Donna al een beetje licht werk met haar aan het doen. Op deze manier worden haar spieren namelijk alvast voorbereidt op het rijden. Ook wandel ik veel met haar. Ze vindt het erg leuk om wat te gaan doen en gaat graag mee.”

Probleem paard

“Ik heb een tijdje Lana gehad, een mooi valkkleurig paardje dat vanwege haar gedrag bijna naar de slacht was gegaan. Ze was erg agressief naar mensen en hormonaal erg onrustig. Ik zag haar op Facebook en heb haar goedkoop over kunnen nemen. Ik ben er vervolgens zelf mee aan de slag gegaan met af en toe hulp van een ervaren paardentrainer. Inmiddels heb ik een forever home voor haar gevonden met eigenaren die ervaring hebben met gedragsproblemen. Het was al veel minder toen ze hier wegging, maar het blijft een paard met een gebruiksaanwijzing. Wel gaat het erg goed bij de nieuwe eigenaren, ik ga haar binnenkort opzoeken en ik ben echt heel erg benieuwd!”

Van hobby naar beroep

“Ik doe nu de opleiding tot paraveterinair en hoop dit straks parttime te kunnen combineren met de paarden. Ik zou namelijk graag daarnaast paarden willen trainen en lesgeven. Op dit moment volg ik ook een instructeursopleiding van Greetje Hakvoort en investeer ik veel tijd om goed te kunnen worden in wat ik doe.”

Voordelen van Instagram

“Instagram heeft mij ook verschillende voordelen opgeleverd. Ik heb bijvoorbeeld veel leuke nieuwe vriendinnen gemaakt waarmee ik geregeld afspreek. Daarnaast ben ik al een paar keer gevraagd voor een aantal hele leuke fotoshoots. Maar ik wil het account niet te commercieel maken, daar heb ik het niet voor. Wel denk ik dat ik via het Instagramaccount een mooi netwerk kan opbouwen waar ik in de toekomst ook profijt van kan hebben.”
Ken jij ook een leuk account (met meer dan 10.000 volgers) dat wij absoluut moeten interviewen? Laat het ons dan weten via Redactie@bitmagazine.nl!
Bron: Bitmagazine.nl