Isha
Isha

InstaFamous: @unipown

Nieuws

Voor de negentienjarige Dagmar de Graaf zijn haar twee paarden Lena (12) en Ishara (4), afgekort Isha, haar leven. Dat kun je ook opmaken uit haar Instagramaccount, waar ze bijna dagelijks foto’s op plaatst. Met hun 41,7K volgers zijn ze behoorlijk populair op Instagram.


Lena is een merrie en een kruising tussen een Welsh en een IJslander. Ook Ishara is een merrie, zij is een Tinker.

De paarden


“Lena is echt een temperamentvol paardje. Je zou iedereen op haar weg kunnen sturen, maar ze heeft toch wel wat meer een gebruiksaanwijzing. Isha is veel nuchterder en veel rustiger. Ze is wel heel eenkennig. Als ze met mij werkt, gaat het goed, maar als anderen iets met haar willen doen is ze vaak nogal dwars.”



Een goed team


“Ik heb Lena al zeven jaar, ik heb haar dus echt al wel lang en ken haar door en door. Ik kan echt lezen en schrijven met haar. Momenteel rijd ik Lena niet meer, omdat ik te groot voor haar ben geworden. Ze heeft nu twee bijrijders en ik doe nu veel grondwerk met haar.”

“Momenteel ligt mijn focus meer bij Isha. Ik heb haar twee jaar geleden gekregen en toen was ze echt heel erg moeilijk en had ze weinig contact met mensen gehad. Ze heeft een verschrikkelijke hekel aan tuig en dus werk ik ook volledig tuigloos met haar. Ik rijd haar momenteel ook nog niet, omdat ze nog te jong is.”



Klik


“Ik kan met Isha echt alles. Lena is mijn maatje, ook omdat ik haar al zo lang heb, maar met Isha heb ik echt een klik. Ze is precies wat ik zoek in een paard en ik hoop dat ik ook ben wat zij zoekt in een mens. We kunnen enorm goed met elkaar overweg. Ze is echt mijn soulmate.”



Vrijheid


“Ik vind het heerlijk om bij de paarden te zijn en geniet er ook echt van om mijn paarden de vrijheid te geven die ze verdienen. Het is ook belangrijk dat ik niet de hoofdrol speel in hun leven, ik ben een toevoeging. Als je veel voor je paarden doet, krijg je ook heel veel van ze terug en dat is geweldig. Ik heb ook van ze geleerd. Bijvoorbeeld dat ik me minder zorgen moet maken over dingen en minder moet piekeren. En geduld hebben, dat hebben ze me ook zeker geleerd, haha!”



Instastory


“Ik ben denk ik zo’n vier jaar geleden begonnen met mijn Instagramaccount. Eerst gebruikte ik dat account om gewoon leuke foto’s te delen van mijn paarden, maar nu heeft dat een extra dimensie gekregen. Nu gebruik ik mijn account ook om mijn mening en filosofie over het houden van paarden en het omgaan met paarden te delen.”

Bron: Bitmagazine.nl