WhatsApp Image 2018-06-09 at 12.10.45
WhatsApp Image 2018-06-09 at 12.10.45

InstaFamous: @lottexries

Nieuws

Lotte van Son (17) rijdt sinds een jaar op de Andalusiërruin Dante (13), maar haar Instagramaccount is ze begonnen met haar voormalige paard Ries, die ze een paar weken geleden heeft verkocht. Vijf jaar geleden begon ze met Instagram en in die tijd heeft ze 19,6K volgers weten te verzamelen.


“Ik heb Ries nog maar een paar maanden geleden verkocht, dat deed pijn, maar het was nodig. Ik wilde graag verder in de dressuur, maar Ries was daar gewoon niet op gebouwd. Na lang twijfelen heb ik toen besloten om hem toch maar te verkopen.”

Te dun


“Ik rijd Dante nu sinds een jaar. Hij kwam uit Spanje en was enorm dun. Hij zag er slecht uit en zijn ogen stonden dof. Een paar maanden later vroeg zijn eigenares of ik hem wilde rijden en zo ben ik bij hem terecht gekomen.”

“In het begin heb ik eerst heel veel grondwerk met hem gedaan. Ik moest hem ook gewoon echt leren om naast me te blijven lopen en niet over me heen te lopen en dat bleek al een hele klus. Daarna ben ik hem rustig aan gaan rijden. Ik weet niet wat hij heeft meegemaakt in Spanje, maar ik denk niet dat het heel positief is geweest want hij was er echt niet goed aan toe, er zitten ook flink wat littekens op zijn hoofd. Ik ben nu nog heel erg aan het focussen op onze band, die moet eerst goed zijn voordat we verder kunnen.”Brullen als de beste


“Net voordat Dante vanuit Spanje naar Nederland kwam, is hij geruind. Hij is dus nog maar dik een jaar ruin en dat kun je wel merken aan zijn karakter. Dante kan heel erg heftig zijn en hij kan brullen als de beste. Daarbij is hij ook heel erg op zichzelf, hij is heel erg gesloten.”

“Dante heeft het eigenlijk niet zo op mensen, maar met mij heeft hij een erg goede band. Als ik een week op vakantie ben, houd hij de mensen op stal flink bezig, want ik ben de enige die goed met hem om kan gaan. Dat begint gelukkig wel te veranderen, maar soms draait hij nog helemaal door en is hij niet meer te stoppen. Dat ben ik echt met hem aan het oefenen, want bij mij is hij super lief, maar anderen staan hem liever niet in de weg.”

Almost a year ago but it’s still an adorable photo❤️


Een bericht gedeeld door Erizona🦄 (@lottexries) op

Een sterke band


“Toen ik Ries nog had, ging hij altijd voor, omdat Ries mijn eigen paard was en Dante mijn verzorgpaard. Nu Ries weg is kan ik me vol op Dante focussen en ben ik nog serieuzer met hem gaan werken. Hij is ook echt enorm gefocust op mij. Hij verliest me niet uit het oog en laat me liever geen seconde alleen. Dante doet ook echt alles wat ik van hem vraag. Dat ik zo’n goede connectie kan hebben met een paard vind ik echt geweldig.”

Awh I loveee this photo so much❤️ Ries is so cute😍😍😍


Een bericht gedeeld door Erizona🦄 (@lottexries) op

#Unicorn


“Ik ben zo’n vijf jaar geleden begonnen met Instagram. Dat was toen ik Ries kreeg, ik was toen zelf 13. Ik begon met simpele foto’s van vrij slechte kwaliteit.. Ik vond het gewoon erg leuk om mijn paardenleven te delen met andere mensen. Na een jaar of drie is mijn account echt hard gaan groeien. Toen deed ik steeds meer fotoshoots en toen is het aantal volgers ook echt omhoog geschoten. Ik gebruik bij foto’s van Dante altijd #unicorn. Omdat hij mijn eenhoorntje is.”Vrienden


“Ik heb heel veel mensen leren kennen via Instagram en met een aantal heb ik ook echt veel contact. Zo heb ik veel contact met Mandy Roeting (@mandyroetingfotografie). Zij is een enorm goede vriendin van mij geworden en we zijn ook al twee keer met de paarden met elkaar op vakantie geweest. Zij is een keer met haar paard naar mij gekomen en ik met mijn paard naar haar, voor dus een soort vakantie.”
prtscren (2)
WhatsApp Image 2018-06-08 at 15.52.18