IMG_2540-bewerkt
IMG_2540-bewerkt

InstaFamous: @merryhoeve

Nieuws

Daniëlle van Schaick (28) begon ongeveer 3 jaar geleden met haar Instagramaccount, dat ze heeft vernoemd naar haar allereerste paard Merry. Haar huidige paarden zijn een Haflingermerrie genaamd Indiana en een Shetlander genaamd Pien. Inmiddels heeft hun account 20K volgers.

“Toen ik met mijn Shetlander wilde gaan fokken moest ik een stalnaam bedenken. Ik besloot die naam mijn eerste paard te vernoemen, aangezien ik een hele speciale band had met haar. Zo is de naam Merryhoeve ontstaan. Later besloot ik die naam ook voor mijn Instagramaccount te gebruiken.”

Indy

“Indy heeft een heel zacht karakter. Ze is ook heel erg werkwillig, we hebben een zeer hechte band. Ze is als een soort dagboek voor mij. Ik kan alles aan haar vertellen en ik kan altijd mijn ding met haar doen. We doen voornamelijk veel dressuur, maar Indy staat sinds kort op een nieuwe stal en daar kun je ook heerlijk buitenrijden, dus dat doen we nu ook regelmatig. We doen ook heel veel fotoshoots, dat is wel leuk, want dan heb je altijd mooie foto’s!”

Met bolletje

Een bericht gedeeld door Merryhoeve (@merryhoeve) op


Ontspanning

“Bij de paarden kan ik altijd mezelf zijn. Ik kan me ontspannen bij hen. Ze begrijpen me vaak ook sneller dan ikzelf. Als ik me een dag niet goed voel dan weet ik gewoon dat ze er sowieso voor me zullen zijn. Dan ga ik in de weide zitten en dan komen ze al naar me toe.”
“Ik vind het heerlijk om contact te maken met mijn paarden. Dat vind ik zo mooi, dat je gewoon met een dier zo veel kunt bereiken. Je geeft natuurlijk heel veel liefde aan je paard, maar je krijgt er ook heel veel voor terug.”

Special one ❤

Een bericht gedeeld door Merryhoeve (@merryhoeve) op


Instagram

“Indy was al snel vrij populair. Ze stond al snel best wel bekend, voornamelijk onder fotografen. Dat kwam ook wel door Bokt denk ik, daar hebben veel mensen ons leren kennen. Ik kreeg toen al veel verzoekjes van fotografen en dat is sinds ik mijn Instagramaccount ben begonnen alleen maar meer geworden.”
“Ik ben ons account begonnen omdat mensen steeds weer nieuwe foto’s van Indy wilden zien. Vaak deden ze dat dan via Facebook, maar dat vond ik niet prettig, want Facebook wilde ik graag een beetje privé houden. Daarom ben ik met Instagram begonnen. Toch is mijn account pas het laatste jaar echt enorm gegroeid. Ik denk omdat fotoshoots en dergelijke tegenwoordig ook gewoon heel erg populair zijn. Ik post natuurlijk veel professionele foto’s omdat er zo veel mensen zijn die foto’s willen maken van mijn paard.”

Reacties

“Ik krijg heel erg veel leuke reacties op mijn berichten, maar ook heel veel privéberichten. Dan vragen mensen hoe ik Indy’s manen vlecht of hoe ik ervoor zorg dat ze zo lang worden. Ik heb zo ook heel veel mensen leren kennen, voornamelijk mensen met een Haflinger. Ik heb ook met veel van die mensen echt contact, dus dat is echt wel leuk.”
Ken jij ook een leuk account (met meer dan 10.000 volgers) dat wij absoluut moeten interviewen? Laat het ons dan weten via Redactie@bitmagazine.nl!
Merryhoeve